Mij is afgelopen week vooral duidelijk geworden dat gamers het goed hebben. Eén maand van het jaar voorbij en nu al zo veel moois. Ga maar na: Dead Space 2 zit nog maar net in je console en laat je bibberen van angst. De singleplayer van LittleBigPlanet 2 misschien al uitgespeeld, maar de talrijke mogelijkheden van de level-editor heb je waarschijnlijk nog maar nauwelijks ontdekt. En met Ghost Trick: Phantom Detective levert Capcom een heerlijk unieke ervaring in de herfstjaren van de Nintendo DS. So far, so good.

Februari wordt minstens zo interessant. Aan het populairste genre van dit decennium is in ieder geval geen gebrek: Killzone 3 en Bulletstorm worden beiden verwacht, al ligt er een wereld van verschil tussen de grauwe oorlog in Holland’s nieuwe trots en Epic’s kontschopfestijn. Racefanaten kunnen hun lol op in Test Drive Unlimited 2, al zullen binnenhuisarchitecten in spe waarschijnlijk net zoveel waarde hechten aan de villa’s in de game. En Nintendo gunt ons dan eindelijk de meest vrolijke platformen sinds jaren: Kirby’s Epic Yarn.

Maar dat is allemaal later deze maand. Wat kun je deze week al verwachten? De eerste map pack voor Call of Duty: Black Ops, First Strike, is natuurlijk een inkoppertje. Miljoenen mensen zijn bijna drie maanden na release nog altijd verslaafd aan de multiplayer van Black Ops, inclusief ondergetekende, en vier nieuwe maps houdt iedereen hopelijk weer lang genoeg bezig tot de volgende DLC… als de servers meewerken natuurlijk. Dit weekend is er op Xbox Live in ieder geval een Double XP-weekend zodat je twee keer zo snel kunt levellen. Houd Gamer.nl de komende dagen in de gaten voor een prijsvraag waarin we een stapels codes voor First Strike weggeven. Ook Dead Space 2 en John Daly's Pro Stroke Golf worden deze week weggegeven.

Maar ook op het gebied van artikelen zit je op Gamer.nl deze week goed. Zoals altijd kun je donderdag een column van één van onze gastcolumnisten verwachten. Deze keer is Hugo Smits, de Nederlandse ontwikkelaar van Flipper en het aankomende vervolg, weer aan de beurt. Dinsdag beginnen we trouwens met een wekelijkse column van onze nieuwe huiscolumnist: Auke van Leersum. Als rasechte gamer laat hij je wekelijks zijn kijk op actuele zaken op het gebied van games weten. Aan het eind van deze week kun je daarnaast een zeer exclusief interview met één van de grootste jongens uit de game-industrie verwachten. Wie het is houd ik nog even voor mezelf, maar geloof mij als ik zeg dat het een knaller is.

En dan nog één belangrijk punt: de jaarlijkse Top 100, waarin we vooruitkijken naar de honderd meest veelbelovende games van het afgelopen jaar, keert voortaan maandelijks terug, te beginnen met morgen. Elke maand stijgen en dalen de games in de lijst van 2011 naar aanleiding van nieuwe trailers, speelsessies, uitstel of reviews. Dit gaat vast weer een hoop positieve en negatieve reacties bij jullie oproepen, maar dat maakt het eigenlijk alleen maar leuker, toch? Morgen verschijnt de lijst en leggen we het concept wat beter uit.

Zo zwaar is die maandag nu niet meer, toch?

Michel Musters
Hoofdredacteur Gamer.nl