Precies tien jaar geleden kwam de officiële eerste versie van World of Warcraft uit. Na de bèta ging de game op 23 november 2004 al soort van live, maar 24 november was toch echt de officiële releasedatum. De rest is geschiedenis, zoals we dat vaak plichtmatig zeggen, maar hoe zat die geschiedenis nou ook weer precies? Vanmiddag kun je dat in een uitgebreid achtergrondverhaal van redacteur Marcel nog eens lezen. En vanochtend presenteren we jullie dan eindelijk de recensie van de nieuwste uitbreiding, Warlords of Draenor, dat er voor heeft gezorgd dat de mmo nog altijd immens populair is. Een WoW-dagje op Gamer.nl dus.

Even een stap terug: wat waren er toch veel recensies vorige week. Grand Theft Auto 5, Dragon Age: Inquisition, Far Cry 4, PES 2015, The Binding of Isaac: Rebirth, A Bird Story, Freedom Wars en Escape Dead Island. Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat we voor het najaar van 2015 ooit nog zo'n drukke week op Gamer.nl krijgen! 

Toch liegt deze week er ook niet in. Naast bovengenoemde World of Warcraft-artikelen, recenseren we onder andere Super Smash Bros. voor de Wii U, LittleBigPlanet 3, Company of Heroes 2: Ardennes Assault en Assassin's Creed: Rogue. Ook wat onbekendere (maar daarom niet minder interessante) titels als Never Alone en A Golden Wake komen aan bod. 

Verder kijken we naar twee interessante ontwikkelingen op het gebied van hardware: PlayStation TV en OnLive. Opeens zitten we ook in Nederland in de volgende generatie van games consumeren, maar hoe werkt het precies en is het de moeite waard om hier nu al in te investeren? Verder is de Wii U inmiddels twee jaar beschikbaar, en is ook de PlayStation 4 een jaar uit in Europa. Beide consoles worden in de loop van deze en volgende week onder de loep genomen.

Alsof we het nog niet druk genoeg hebben, is de Gamer.nl-redactie in één (virtuele) ruimte gestopt om het uit te vechten over de beste games van dit jaar. Het gesprek dat hieruit voortvloeide was zó episch onzinnig en langdradig dat we nog naar een goede manier zoeken om deze aan jullie te presenteren, al vrezen we dat het onze reputatie niet ten goede komt. Net toen de discussie ten einde liep, gingen we massaal stemmen op de honderd meest veelbelovende games van 2015 voor de Top 100 die op de laatste vijf dagen van dit jaar op de website verschijnt. Zoals het hoort met Oud en Nieuw sluiten we het jaar af met een knaller.