Een goede gamesite blikt niet alleen maar vooruit naar de grootste releases van het najaar. Een goede gamesite kijkt ook terug, plaatst gebeurtenissen in context. Een goede gamesite kijkt ook naar de games die nú verkrijgbaar zijn, of games die een tijd terug uitkwamen maar nog altijd fanatiek gespeeld worden.

Wij vinden dit voor zich spreken. Toch is dit niet zo vanzelfsprekend als je zou denken. Zo heeft de internationale gamesite Kotaku afgelopen week zijn nieuwe strategie bekendgemaakt. Eigenlijk komt die op hetzelfde neer als wat ik hierboven beschreef: de vooruitblikken op aankomende toppers worden nog steeds meegenomen, maar er komt meer ruimte voor nieuws en artikelen over titels die al beschikbaar zijn. 

Hoe consumeer je games?

Het is een trend die over de hele industrie merkbaar is. Door populaire kanalen als Twitch, Reddit en Youtube kijken jullie, de gamers, al lang niet meer alleen naar wat er in de toekomst beschikbaar is. Games die jullie nu spelen zijn net zo belangrijk. Een potje League of Legends bekijken in een stream, samen met je maten er op uit om de Vault of Glass in Destiny te ontdekken... Ook daarover willen jullie lezen, kijken, praten, oftewel: consumeren.

Hoewel ik dus denk dat dit altijd al een kernpunt was voor Gamer.nl, kan het geen kwaad deze manier van content over games leveren in het achterhoofd te houden wanneer je artikelen voor een website inplant. Ik hoop dan ook dat jullie dit de komende maanden zullen merken op Gamer.nl en belangrijker; kunnen waarderen. Zo zijn we van plan rond de release Civilization: Beyond Earth te streamen (Is streamen sowieso iets dat we vaker moeten doen? Wij denken van wel!) en werken we aan een 'beginners guide' voor Hearthstone. Mocht je die verslavende game eindelijk eens uit willen proberen.

Deze week op Gamer.nl

Over terugkijken gesproken, wil je geloven dat de Dreamcast morgen precies vijftien jaar geleden in de Nederlandse winkels lag? Om dat te vieren kijken we morgen naar de turbulente levensloop van Sega en kiezen we de tien beste Dreamcast-games uit. Met de next-gen release van Grand Theft Auto 5 in het verschiet, kijken we naar de vorig jaar uitgekomen game en vragen we onszelf af: wat zou er eigenlijk beter kunnen? Een titel die overal tienen kreeg, kunnen we daar nog iets aan opmerken? Dat alles vanuit het idee een geweldige game nog beter te maken natuurlijk.

Borderlands: The Pre-Sequel!

Er is natuurlijk ook ruimte voor het heden. Deze week kun je, zoals gewoonlijk onder voorbehoud natuurlijk, recensies van Borderlands: The Pre-Sequel!, The Evil Within, Disney: Infinity 2.0 en NBA 2K15 verwachten. Ook vooruitblikken doen we, onder andere met Elite Dangerous. En omdat we vinden dat niet alleen wij maar ook jullie wat te spelen moeten hebben, komt later vandaag een prijsvraag van Alien: Isolation online.

Veel plezier weer deze week en geef hieronder vooral je mening over bovenstaande vragen en opmerkingen. We proberen zo snel en duidelijk mogelijk te reageren!