Embargo's zijn een noodzakelijk kwaad in de game-industrie. Aan de ene kant is het frustrerend dat je als journalist niet meteen kan schrijven over een titel zodra je iets gespeeld hebt. Want: de uitgever in kwestie geeft een embargodatum op. Dan pas mogen er artikelen over verschijnen. Het klinkt daardoor een beetje alsof je een verlengstuk bent van de pr-bedrijven.

Toch hebben embargo's ook voordelen. Het zorgt er voor dat je als journalist de tijd hebt om te kunnen schaven aan een artikel. Als alles meteen online mag, wordt het een wedstrijdje van wie als eerste een artikel over een game of product heeft, en kan de kwaliteit daar onder lijden. Op deze manier weet je zeker dat alle websites tegelijk live gaan met hun pre- of review en kun je naar die datum toewerken.

Een nadeel aan een embargo die deze week boven ons hoofd hangt, is dat we nu niet kunnen vertellen om welk product het draait. Het is strict verboden om te zeggen waar we de afgelopen weken al mee spelen. Pas aankomende donderdagmiddag om 17:00 uur kun je onze ervaringen hiermee lezen. De daarop volgende dagen nog meer gerelateerde ervaringen... Klinkt vaag, niet? Tja, embargo's.

Gelukkig verschijnen er deze week nog wat artikelen waar we het wel al over mogen hebben. Zo duiken we in de dlc van Sunset Overdrive, Mystery of the Mooil Rig, vertellen we over onze ervaringen met de Halo 5: Guardians-bèta, bekijken we welke indiegames van Nederlandse bodem dit jaar uitkomen en bespreken we ook weer wat hardware. Verder moet je vandaag vooral de frontpage in de gaten houden voor een toffe Assassin's Creed: Unity-prijsvraag!