Het overzicht van deze week begin ik meestal kort met een samenvatting van wat er vorige week te lezen viel op Gamer.nl. Er stond afgelopen week zóveel op de website, dat ik een selectie moet maken! Het is tekenend voor het najaar. Recensies van games als Middle-Earth: Shadow of Mordor, Super Smash Bros. voor 3DS, Roundabout en het Nederlandse Wrack. Interessante achtergrondverhalen als een verslag van Indigo 2014, games voor de Android Smartwatch, programmeren met Metal op de iPhone 6 en de 20 grootste toppers van het najaar

Deze week zetten we die lijn vrolijk voort met recensies van enkele grote releases. Wat te denken van Alien: Isolation, Sleeping Dogs: Definitive Edition, Planetary Annihilation en Driveclub? En dat is nog maar een greep uit alle games die we op dit moment als een bezetene aan het spelen zijn. Vanavond kun je een uitgebreide preview van Assassin's Creed: Unity verwachten en later deze week kijken we nog eens naar de iPhone 6 als serieus gameplatform. Alles onder voorbehoud natuurlijk.

Alien: Isolation

Welcome... this is bug city!

Nu we dat hebben gehad, wil ik deze ruimte gebruiken om het nog eens over de website zelf te hebben. Vorige week nam ik al een moment om te vertellen over de bugs die deze inmiddels al weer stokoude versie van de website teisteren. Terwijl we achter de schermen druk werken aan een nieuwe website (waar we jullie hulp overigens goed bij kunnen gebruiken - daarover zeer binnenkort meer!), valt de huidige website langzaam maar zeker uit elkaar. Dat uit zich in een aantal bugs, waarvan er twee prominent zijn: we kunnen zelf geen video's meer uploaden en gamedata dat we toevoegen in de database, komt niet terug op de website.

De video's zijn makkelijk op te lossen: we embedden YouTube-filmpjes. Dat houden we prima vol tot we een nieuw systeem hebben wanneer de nieuwe website lanceert. De gamedata vinden wij persoonlijk pijnlijker. Releasedata die bij games staan kloppen niet meer, boxart-covers van games ontbreken, en nieuwe games die we toevoegen, komen helemaal niet door, waardoor we ze ook niet aan recensies en nieuwtjes kunnen koppelen. Daardoor is het tot dit is opgelost ook onmogelijk voor ons om de maandelijkse Top 100 te updaten. We kunnen namelijk verschillende games die we inmiddels hebben gerecenseerd niet eens toevoegen aan de lijst! 

Het spreekt voor zich dat we dit erg rottig vinden. Er wordt dan ook hard gewerkt om deze bug zo snel mogelijk in de kiem te smoren, want dit kan niet wachten tot de nieuwe website. Zodra dit is opgelost, gaan we de Top 100 weer updaten. Je kunt er zeker van zijn dat er eind dit jaar een goede lijst ligt die de honderd beste games van het jaar toont. Net als de nieuwe Top 100 van 2015 natuurlijk, die de laatste vijf dagen van het jaar wordt onthuld.

Tot zover het kijkje achter de schermen. We vinden het belangrijk om open kaart met jullie te spelen en hier regelmatig updates over te geven. Doordat sommige bugs of problemen vooralsnog niet worden opgelost, lijkt het wellicht soms dat het ons niets kan schelen. Niets is minder waar. Wij zitten vol met passie over games en voor Gamer.nl en doen ons best jullie bezoek aan onze website zo prettig mogelijk te maken, alleen dit is naast onze gebruikelijke artikelen en nieuwsvoorziening natuurlijk niet altijd zichtbaar. We roeien met de riemen die we hebben, terwijl er gloednieuwe riemen worden gemaakt waar we straks weer veel profijt van hebben. Heb je vragen, laat ze dan vooral hieronder achter, dan probeer ik ze zo goed mogelijk te beantwoorden.

Goed, over naar de orde van de dag. We hebben nog een stuk of 50 titels te spelen, dus wij gaan snel weer aan de slag!