In de ene hoek hebben we de grote hit, de game met een achterban van 25 miljoen spelers en een dolle achtbaanrit waar filmregisseur Michael Bay nog een puntje aan kan zuigen. In de andere hoek hebben we de favoriet van de fijnproever, de niet minder spectaculaire shooter die het echter niet van de daken schreeuwt, maar voor een stille doch dodelijke tactiek kiest. Modern Warfare vs. Battlefield 3 kan nu beginnen.

Vanaf donderdag ligt Battlefield 3 al in de winkels. Ook wij gaan er deze week mee aan de slag, maar we kunnen nog niet beloven dat we de recensie op de dag van release klaar hebben liggen. Zoals gewoonlijk geldt dat we een spel uitvoerig willen kunnen testen voordat we er een cijfer aan hangen. Of we ons oordeel donderdag nou wel of niet paraat hebben, dat we er ons helemaal suf over gaan schrijven, moge duidelijk zijn. Ook na de release, wanneer we beter kunnen zien hoe de consoleversie zich tegenover de PC-versie verhoudt. En dan mogen we ons alweer meteen klaarmaken voor de grote concurrent, Modern Warfare 3, die op 8 november verschijnt.

Vooruitblikken blijven we ook graag doen, en dat doen we dan ook weer ruimschoots. We zijn afgelopen week naar een evenement van Electronic Arts geweest en zullen daar de komende tijd onze impressies over geven. Denk deze week aan games als SSX en Mass Effect 3, maar ook titels als Need for Speed: The Run en Syndicate komen nog aan de beurt. Verder zijn we uitgebreid aan de slag gegaan met Rayman: Origins en Saints Row The Third.

In de MLG Weekly vandaag komen er hoogtepunten voorbij van de MLG Global Invitational. Daarnaast debuteert een nieuwe MLG-show met Julie Alexandria,  Julie's Show, met een exclusief interview met Team Insticts Pistola. In het e-sportsartikel van deze week gaan we in gesprek met JP McDaniel over het leven van een commentator, StarCraft II en e-sport in het algemeen. Daarnaast is er deze vrijdag een livestream te zien van de GSS Pro Invitational, een StarCraft II-toernooi georganiseerd door Manuel 'Grubby' Schenkhuizen in samenwerking met European Game Series.

Aan recensies ook geen gebrek deze week, al zitten er misschien wat minder gigantische titels bij dan vorige week. Denk aan titels als Spider-Man: Edge of Time, Dragon Quest Monsters Joker 2, The Tiny Bang Story en Skylanders: Spyro’s Adventure. En dan natuurlijk hopen dat we die Battlefield 3-recensie op tijd afkrijgen… aan onze zin om die game tot in de vroege uurtjes te spelen zal het in ieder geval niet liggen! Hopelijk heb je net zoveel zin om al die games onder handen te nemen.