Redactiepost

Deze week op Gamer.nl: Halo 5 en Paris Games Week

Een overvolle week

Geschreven door Michel Musters op
In deze week op Gamer.nl neemt de hoofdredacteur van de website even de tijd om je te vertellen wat voor artikelen je deze week kunt verwachten. Ook worden er diverse andere gerelateerde zaken uit de doeken gedaan zodat je een beeld krijgt van hoe het er achter de schermen van één van de grootste gamesites van Nederland aan toe gaat.

Een extreem vroege 'Deze week op Gamer.nl' deze week, want om één over 8 vanochtend gaan we knallend de week in. Dan verschijnt namelijk de recensie van Halo 5: Guardians online, één van de belangrijkste Xbox One-releases van dit najaar. De game is vanaf morgen verkrijgbaar en vanochtend kun je nog net op tijd lezen of de game je zuurverdiende geld waard is. Om in de Halo-sfeer te blijven, volgt daarna een speciale Gamer.nl Podcast die helemaal in het teken van Halo 5 staat.

Dat we al zo vroeg beginnen is tekenend voor deze week, want we hebben ongelooflijk veel content in petto. Niet alleen omdat het najaar grote releases met zich meebrengt - daarover later in dit bericht meer - maar ook omdat naast E3 en Gamescom er een derde gamebeurs van de grond lijkt te komen. De Paris Games Week gaat vanaf woensdag van start, maar dinsdagavond om 18:00 uur geeft Sony al het startschot met een persconferentie.

Sony heeft op Gamescom dit jaar geen persconferentie gehouden en heeft al zijn nieuwe aankondigingen voor de presentatie van aankomende dinsdag bewaard, dus we hebben hoge verwachtingen. De livestream is natuurlijk hier op Gamer.nl te bekijken en we plaatsen ook al het belangrijke nieuws, meteen wanneer het aangekondigd wordt. Gamer.nl is ook op locatie aanwezig om een aantal mooie titels op de Paris Games Week te spelen - waaronder een aantal games die nog niet eerder speelbaar zijn geweest op een beurs. Verwacht gedurende deze en volgende week dus een aantal spectaculaire hands-on previews!

Alsof de recensie van Halo 5 en de drukte rondom de Paris Games Week nog niet genoeg is, hebben we nog genoeg andere titels die we deze week bespreken. Het muziekgenre maakt een comeback en we hebben Guitar Hero Live uitgebreid getest. Nadat we eerder al Disney Infinity 3.0 bespraken voelen we ook Lego Dimensions en de nieuwe Skylanders aan de kaak. De wat kleinere titels vergeten we ook niet met games als Tales of Zestiria en Galak-Z: The Dimensional.

Maar er is meer, veel meer. We spraken Blizzard over de laatste StarCraft 2-uitbreiding en plaatsen daarvan een videointerview, we mochten aan de slag met Just Cause 3 waar later vandaag de preview van verschijnt, we kijken naar de nieuwe Cities: Skyline-uitbreiding en spelen een potje Battleborn.

Kortom, vervelen doen we hier allerminst en jij deze week ook niet als je elke dag even incheckt op Gamer.nl. Veel plezier!

Dit artikel delen:

Lees meer

Dit is het verhaal van Just Cause 3 Tales from the Borderlands: Episode 5 - The Vault of the Traveler
13

Reacties op: Deze week op Gamer.nl: Halo 5 en Paris Games Week

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Grohe

  • 26 oktober 2015 07:52
  Halo 5 vind ik een mager en hersenloos spel. Snap niet wat een gamer daarin ziet.

  Paris games week ben ik wel benieuwd naar, Sony weet altijd te verassen met pareltjes.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  fluf

  • 26 oktober 2015 08:47
  Ieder zijn ding grohe. Er kijken heel wat gamers ontzettend naar uit. Dat jij het mager en hersenloos vindt is je eigen mening. Wil niet zeggen dat het dan ook zo is. Genoeg anderen die er iets in zien wat jij niet ziet. Jij zal ook ongetwijfeld je voorkeur hebben voor andere games waar genoeg anderen geen cent om geven.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Grohe

  • 26 oktober 2015 08:52
  Volgens mij is het een feit dat het mager en hersenloos is…..

  Altijd dat benadrukken dat het iemands mening is. Dat is meestal zo bij games ja.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  fluf

  • 26 oktober 2015 09:01
  Voor jou misschien. Op deze site is het een feit dat het een 8,5 krijgt. Best hoog nog voor een 'mager en hersenloos spel'.
  Misschien kun je je commentaar beter bewaren voor games en franchises waar je wel achter staat, dan kom je een stuk vrolijker voor de dag.
  Ik heb persoonlijk niets met jrpg. Genoeg anderen wel en dat is helemaal prima. Maar dan heb ik ook niet de behoefte om daar van alles over te roepen zodra er een nieuwsbericht over verschijnt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 26 oktober 2015 09:12
  Eens met fluf. Dat jij het mager en hersenloos vind betekent niet dat het zo is. Er zijn genoeg mensen die het helemaal geweldig vinden.

  Btw ik vind halo ook niks maar ik laat de mensen die het wel wat vinden in hun waarde. Misschien een goeie tip voor jou omdat ook te doen.

  Laat mensen gewoon in hun waarden en genieten van halo , AC etc.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Grohe

  • 26 oktober 2015 09:19
  @fluf,

  Een review is ook een mening. Of wou je daar ook al over twisten?

  De gedachte dat je alleen moet reageren op games die je leuk vindt is een virus in de Gaming community. Het is de essentie van fora's om gedachtes uit te wisselen en zeker in de Gaming cult, wat doorspekt is met anarchisme en tegen de heersende macht en mores (zie Rockstar), gebeurt dit met grote regelmaat in scherpe bewoordingen. We zijn niet een vrouwenvereniging. Als men niet tegen een stootje kan in deze creatieve sector, kan die zich beter op iets anders gaan richten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  fluf

  • 26 oktober 2015 09:40
  @ grohe

  Natuurlijk is een review een mening gebaseerd op iemands persoonlijke ervaringen met een game.
  Maar gezien het aantal (zeer) lovende reviews over Halo 5, vind ik jouw opmerking dat het 'een feit' is dat het mager en hersenloos' is niet gefundeerd en nogal kort door de bocht. Voor mij is gamen een leuke en grote hobby. Ik lees er ook graag over. Ik begrijp alleen de behoefte van sommigen niet zo om op alles te moeten bashen waar ze niks mee hebben. Als iets mijn interesse niet heeft, lees ik er ook niet over. Misschien heb jij ook gewoon veel meer vrije tijd om dat wel te doen? Het is dan ook dat ik een vrije dag heb vandaag anders was ik er ook niet op doorgegaan. En misschien ligt het aan mij, maar ik vind je opmerking over een vrouwenvereniging nogal seksistisch.
  Het is dat Halo 5 geen split-screen co-op heeft, anders hadden we gezellig kunnen knallen onder het genot van een biertje 😉

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Grohe

  • 26 oktober 2015 09:51
  @fluf,

  Ik dacht dat het vrij duidelijk was dat het sarcasme was toen ik zei dat het een feit was. Ik vind het onzinnig om bij alles wat iemand zegt eronder te zeggen dat het een mening is. Dat is inherent aan reacties over creatieve producten. Er staat ''Ik vind'' en ''Ik snap niet''. Genuanceerder kan je het niet krijgen. Mijn interesses liggen wel degelijk bij gaming en wel over het gehele spectrum. Ik blijf niet in mijn eigen wereldje hangen van producten die ik wél goed vind. De hype rond Halo heb ik nooit begrepen en verbaas mij daarover. Maar leuk dat die een 8,5 krijgt en goed dat de serie zijn tijd neemt met het uitbrengen van sequels. Andere series doen dat jaarlijks en dat is een negatieve ontwikkelingen.

  Ik zeg dat wij geen vrouwenvereniging zijn omdat wij niet gebonden zijn aan bepaalde fatsoensnormen zoals zij die kennen. Dan doel ik op het scherp verwoorden van meningen. Als jij dat seksistisch vind(dat kan het alleen zijn als ik er een waardeoordeel over geef, maar alla), ben je dus van mening dat vrouwenverenigingen ook vol zit met mensen die hun meningen scherp verwoorden. In dat geval kan ik zeggen dat ik de vrouwenvereniging aan mijn kant heb. Zij denken er hetzelfde over als ik. Props voor vrouwenverenigingen.

  Ik snap niet wat mijn vrije tijd ermee te maken heeft? Kan je dat verder uitleggen a.u.b.? :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  fluf

  • 26 oktober 2015 11:02
  @ grohe

  Ja dat kan ik wel doen, maar dan blijven we eindeloos in deze discussie hangen. Ik ga deze week in ieder geval genieten van Halo 5.
  Jij veel plezier met jouw favoriete game/genre of waar je je ook maar mee bezig houdt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Grohe

  • 26 oktober 2015 11:17
  Oke raar ^^. Maar veel plezier.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Cornish

  • 26 oktober 2015 10:19
  Je beklaagt je over de overijverigheid waarmee je uitspraak als mening betiteld wordt… maar vind het wel noemenswaardig dat een stuk massa vermaak fraai hersenloos is? Dat is nog net niet de hele definitie van massa vermaak.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowX

  • 26 oktober 2015 10:35
  Is het al de 27e :P, morgen komt hij binnen de Halo 5 Limited Editie voor maar 3 tientjes (ook al had hij 80 gekost dan had ik het nog gedaan) en daar wordt veel plezier aan beleefd hier thuis.

  Halo blijft een geweldige game serie en de nieuwe studio die erachter zit heb ik veel vertrouwen in, wordt een warme winter met alle mooie games die eruit komen, had alleen wat meer games van Sony willen zien maar goed scheelt weer in de portemonnee en die komen volgend jaar wel.

  Ben zeer benieuwd naar de review van Lego Dimensions en Guitar Hero Live (een titel die me vrouw al grijs gespeeld heb dit weekend), de week ziet er weer goed uit met wat we mogen verwachten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Untitled Player

  • 26 oktober 2015 16:13
  Yo redactie van Gamer.nl, ik weet niet zo goed waar ik dit moet vragen dus ik doe het hier.

  Ik heb al vaker e-mails naar jullie gestuurd om verschillende redenen maar krijg nooit wat terug :(

  Ik snap dat jullie het druk hebben en geen tijd hebben overal op te antwoorden maar soms zou het wel fijn zijn als is het maar een bevestiging dat jullie mijn mail hebben gekregen.

  Dit is trouwens niet bedoelt om te klagen, ik bezoek jullie website met plezier en vind dat jullie goed bezig zijn maar het is wel leuk om je vaste bezoekers te waarderen denk ik.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.