Aanstaande dinsdag zijn de persconferenties van Electronic Arts en Sony, waar we natuurlijk uitgebreid verslag van zullen doen. Vanaf woensdag mogen we rondlopen op de beurs in Keulen en dat levert natuurlijk tientallen impressies op. Games die we gaan checken? Wat dacht je van Battlefield 3, Borderlands 2, Far Cry 3, diverse games voor de PlayStation Vita, Gears of War 3, Diablo III, Batman: Arkham City, Skyrim, Darksiders 2… en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Net zoals met E3 afgelopen juni zullen we niet alleen tijdens de Gamescom impressies hebben, maar ook nog weken daarna. We spelen zoveel games dat we de komende weken wel weer even vooruit kunnen. We zijn dan ook alvast onze vingers aan het voorbereiden met rek- en strekoefeningen voor al dat speel- en typgeweld.

Net zoals met E3 maken we ook nu weer videoreportages. Gerard, Mark en ondergetekende gaan er weer met de camera op uit om impressies te geven over de persconferenties en de games. Daarnaast kun je natuurlijk weer sfeerbeelden vanaf de beurs verwachten. Heb je de E3-reportages gemist of wil je nog even je geheugen opfrissen? Bekijk ze dan hier in het E3-dossier, aan de rechterkant van de pagina.

Natuurlijk hebben we ook weer een dossier voor de Gamescom, waarin alle artikelen, video's en het laatste nieuws verzameld worden. Wel zo handig, want zo hoef je niets te missen en kun je later alles nog eens op je gemak terugbekijken. Check het hier. Natuurlijk staat er vanaf morgen onder elk artikel of nieuwsbericht ook weer een Gamescom banner die je direct naar het dossier stuurt.

Voordat de Gamescom morgenmiddag losbarst, hebben we nog een paar interessante artikelen voor je. Zo hebben we gespeeld met de Razer Hydra, nieuwe hardware die bewegingsgevoelig gamen naar de PC brengt. En dat is leuker dan je denkt, vooral door de extra levels voor Portal 2. We hebben ook een achtergrondverhaal over de augmentation-techniek in Deus Ex: Human Revolution, waarvoor we met een hoogleraar hebben gesproken. Hoe realistisch is de 'nabije-toekomstmuziek' in die game nu eigenlijk?

Maar we kijken natuurlijk stiekem het meeste uit naar die Gamescom. De beurs doet inmiddels qua grootte niet meer onder voor de E3 in Los Angeles, maar iets meer nieuwe aankondigingen zou het allemaal nog wat leuker maken. Daar hopen we dan ook op. Kortom: het vervelen is voorbij, het najaar gaat voor de game-industrie eigenlijk vanaf deze week van start. Ladies and gentlemen, start your controllers!