Wat wil het geval: ik ben al eens eerder hoofdredacteur van Gamer.nl geweest. Gerard nam een jaar of drie geleden het stokje van mij over, terwijl ik vooral achter de schermen van Gamer.nl en onze zustersite InsideGamer aan de slag ging. De afgelopen jaren was ik onder andere verantwoordelijk voor een aanzienlijk gedeelte van het nieuws op beide sites en de eindredactie die over de artikelen op de websites gaat. Ook laat ik meerdere keren per week mijn gezicht zien in video's en livestreams op InsideGamer, en ik ben niet van plan om daarmee te stoppen. Daar vind ik het veel te leuk werk voor!

Niets dan lof voor mijn voormalige collega: Gerard heeft van Gamer.nl een website met een duidelijk eigen smoelwerk gemaakt. Met de nadruk op interessante achtergrondverhalen over de meest uiteenlopende onderwerpen uit de game-industrie, journalistiek verantwoord nieuws, aandacht voor games van Nederlandse bodem en veel recensies over pc-games, indietitels en mobiele games. Want ja, ook spellen op smartphones en tablets zijn tegenwoordig de moeite waard, en Gamer.nl is volgens mij één van de weinige algemene gamesites die ze als volwaardige titels behandelt. En ja, pc-gaming is misschien wel relevanter dan ooit, en mag onder geen voorwaarde genegeerd worden op een multiplatform gamesite.

Die lijn zet ik dus gewoon door. Maar er is ook ruimte voor verbetering. Dankzij al jullie feedback zijn we druk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe website - zowel aan de voorkant als de achterkant. Dit vergt veel tijd en moet ook gewoon in één keer goed gebeuren, dus ik vraag jullie om geduld. We zullen op verschillende momenten updates geven over de voortgang. Daarnaast denk ik dat er ruimte is om onderbelichte onderwerpen meer en beter aan te snijden. Hardware bijvoorbeeld, moeten we daar niet consequenter en met meer diepgang naar kijken? Ook denk ik dat we wel wat meer mogen genieten van spellen. Op een serieuze manier naar games en de industrie daarachter kijken is iets waar we sterk in zijn en dat blijven we volhouden, maar laten we vooral niet vergeten waarvoor we het allemaal doen: omdat gamen onze passie is.

En vooral ook belangrijk: meer contact met jullie, de bezoekers van Gamer.nl, het kloppende hart van de website. We zien Gamer.nl als een sterk merk, en recensies van Gamer.nl worden gebracht als de mening van Gamer.nl. Dat blijft zo. Maar waarom zouden wij niet meer contact met jullie mogen hebben? De mensen achter de website zijn precies dat: mensen, van vlees en bloed. Met eigen karaktereigenschappen en meningen. Misschien wordt het tijd dat jullie die beter leren kennen, zonder het merk Gamer.nl uit het oog te verliezen.

Deze week op Gamer.nl

'Deze week op Gamer.nl' is daar onderdeel van. Het is nu dinsdag, maar de bedoeling is dat ik voortaan aan het begin van de week de tijd neemt om met jullie te praten over wat je op de website kunt verwachten, of waar we achter de schermen mee bezig zijn. Meer transparantie, zodat het eens te meer duidelijk wordt dat we eigenlijk gewoon een stel fanatieke gamers zijn.

Deze week staat natuurlijk in het teken van Destiny. Het punt is: Destiny is een grote game. In Destiny kun je echt flink wat uren steken. En dat is ook noodzakelijk wanneer je een weloverwogen waardeoordeel geeft aan een game, zeker van dit kaliber. Destiny is vanaf vandaag verkrijgbaar, en ook onze expert Ron Vorstermans gaat er vandaag mee aan de slag. Hij gaat zich de komende dagen in het zweet werken om eind deze week een recensie online te krijgen, maar de toekomst laat zich lastig voorspellen. Heeft Ron meer tijd nodig, dan geven we hem dat, simpelweg omdat we het eindresultaat belangrijker vinden dan zo snel mogelijk hits op onze website binnenhalen. Work in progress dus, maar onder het mom van Gamer.nl menselijker maken, gaat Ron op verschillende momenten deze week de game live streamen. Houd vanaf morgen de website dan ook in de gaten, dan zie je vanzelf wanneer we live gaan, of volg ons Twitch-kanaal zodat je een mailtje krijgt wanneer we live gaan.

Later deze week komt ook de recensie van De Sims 4 online te staan. Redacteur Pascal Badenbroek is een groot fan van De Sims, en juist hij is daarom geschikt om te keuren of De Sims 4 echt zo tegenvalt (zoals de eerste kritieken luiden). We gaan van het positieve uit, maar we zijn wel eerlijk. Deze week lees je de recensie. Verder geven we weer een update aan de Top 100, en we komen steeds dichter bij het einde van het jaar, wanneer we natuurlijk weer de Top 100 van volgend jaar samenstellen. Gisteren zijn we overigens al in het diepe gesprongen met onze nieuwe kijk op hardware, een recensie van het AOC G2460PG-beeldscherm, geschreven door Wilbert. Deze rasechtere pc-redacteur gaat zich steeds meer richten op hardware om jullie zo op de hoogte te kunnen houden van de nieuwste producten én de meest interessante tips. 

Rest mij alleen te vertellen dat vragen altijd welkom zijn, en dat ik ze waar mogelijk zal proberen te beantwoorden. Ik wil deze redactiepost afsluiten met een paar vragen naar jullie: wat zien jullie graag op de website terug en wat vinden jullie van de plannen die ik jullie net heb verteld? En hoe staan jullie tegenover de regel om een recensie pas online te plaatsen wanneer een game echt goed is getest? Laat van je horen, dan doe ik dat ook.