In plaats daarvan brengt EA in het begin van het jaar haar toppers op de markt. En dat legt ze geen windeieren: deze maanden staan websites als Gamer.nl helemaal in het teken van titels van de uitgever. Hadden we vorige week nog vooruitblikken van Mass Effect 3 en Syndicate, deze week hebben we interviews met de ontwikkelaars van deze titels. En laten we vooral SSX en Kingdoms of Amalur: Reckoning niet vergeten, want binnenkort kun je hier al reviews van verwachten, al is dat deze week nog niet.

Het is een slimme tactiek, om in de vrij rustige eerste maanden van het jaar je topgames uit te brengen. Op deze manier krijg je in de media en ook in de winkels de volle aandacht. Voor gamers is het ook nog eens prettig, omdat zo de releases van games een beetje uitgespreid wordt. Nu nog een uitgever die de zomermaanden zijn eigen wil maken, dan zitten we er het hele jaar warmpjes bij.

Verder deze week: recensies van o.a. de dromerige Japanse puzzelgame-slash-datingsim Catherine en kleurrijke (als in bloedrood) shooter The Darkness II, vooruitblikken op actiegame-wordt-zombiegame Yakuza: Dead Souls en zanderige knaller Spec Ops: The Line en natuurlijk nog veel meer. Of er nu wel of niet nieuwe games uitkomen in een bepaalde periode, op Gamer.nl valt altijd wel wat te lezen!