In december vorig jaar probeerden we met enkele Gamer.nl-redactieleden iets nieuws uit. Nou ja, nieuw, een podcast is natuurlijk een bekend begrip en bestaat al jaren. Toch leek het ons een fijne extra service naar onze bezoekers, en daarbij ook nog eens heel leuk om te maken. De testaflevering mag zeker een succes genoemd worden, zowel qua hoeveelheid luisteraars als qua positieve reacties.

We gaan er dus mee door dit jaar, te beginnen met de officiële eerste aflevering later vandaag. We zetten de podcast nu op Soundcloud, waardoor je hem van te voren op je mobiel kunt downloaden wanneer je wifi hebt, zodat je geen data hoeft te gebruiken wanneer je onderweg luistert. Het plan is om de podcast één keer per maand op te nemen, en mocht daar behoefte aan zijn kunnen we altijd kijken of we de frequentie omhoog gooien.

Qua gamereleases blijft het traditiegetrouw enorm rustig in deze eerste maand van het jaar. Pas in februari kunnen we weer een hele reeks aan grote releases verwachten. Dat geeft ons de tijd om wat kleineere (maar daarom niet minder interessante) titels te bespreken. Denk aan de iOS-titel Mayday! Deep Space, om maar een voorbeeld te noemen. Ook bekijken we of de downloadbare content van Far Cry 4 de moeite waard is. En toch staat er nog wel één grote release op stapel: de remaster van Saints Row 4, samen met de stand-alone uitbreiding Gat Out of Hell. De recensie van de uitbreiding kun je later vandaag verwachten.