Redactiepost

Deze week op Gamer.nl: de eerste heavy hitters

Lees wat je deze week op Gamer.nl kunt verwachten

Geschreven door Michel Musters op

In deze week op Gamer.nl neemt de hoofdredacteur van de website even de tijd om je te vertellen wat voor artikelen je deze week kunt verwachten. Ook worden er diverse andere gerelateerde zaken uit de doeken gedaan zodat je een beeld krijgt van hoe het er achter de schermen van één van de grootste gamesites van Nederland aan toe gaat.

Wat is het toch fijn dat we tegenwoordig niet een heel jaar hoeven te wachten voordat het gamesgeweld weer losbarst. Waar voorheen de grote titels eigenlijk alleen in het najaar uitkwamen, daar lijken februari en maart tegenwoordig minstens zo'n populair moment voor uitgevers om hun titels uit te brengen. 

Sterker nog, het plezier begon eigenlijk al tegen het einde van januari. The Witness, de langverwachte nieuwe game van Braid-ontwikkelaar Jonathan Blow, verscheen toen op pc en PlayStation 4. Omdat we de recensiecode pas op de dag van release ontvingen, hebben we deze week de uitgebreide recensie voor jullie. Op de redactie zitten we in ieder geval al als bezetenen ervaringen uit te wisselen, zonder dat we de antwoorden op puzzels proberen te geven. Het is duidelijk dat The Witness veel gamers in hun greep houdt, en in de aankomende recensie lees je precies waarom. Een belangrijke review voor mensen die nog twijfelen!

Aanstaande vrijdag verschijnt Xcom 2, het langverwachte vervolg op de strategische topper. Vooralsnog is hij alleen voor pc aangekondigd, maar wát een traktatie lijkt die game voor pc-gamers te worden! We zijn er in dit geval wel op tijd bij en komen vanmiddag al met de recensie. 

Verder hebben we nog een hele reeks recensies van iets 'kleinere' releases, maar daarom niet minder interessant om te lezen. Onder andere The Bug Butcher, Lego Marvel's Avengers en Sébastien Loeb Rally EVO komen voorbij. Verder hebben we uitgebreid gekletst met id Software over de nieuwe Doom, hebben we afgelopen weekend een kijkje genomen op Global Game Jam... en kunnen we met een slag om de arm eindelijk het nieuwe project waar we achter de schermen al geruime tijd aan werken onthullen. Genoeg reden dus om elke dag bij Gamer.nl op bezoek te komen. De koffie moet je zelf regelen maar het gamenieuws is gratis!

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Squid Sisters uit Splatoon kregen live show in Japan Eerste mods voor releasedag Xcom 2 bekendgemaakt
7

Reacties op: Deze week op Gamer.nl: de eerste heavy hitters

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  ShadowX

  • 1 februari 2016 11:23
  'zodat je een beeld krijgt van hoe het er achter de schermen van één van de grootste gamesites van Nederland aan toe gaat.'

  Welke site is dat dan ?, ga ik er gelijk ff een kijkje nemen.

  Sébastien Loeb Rally EVO hoor ik slechte verhalen over dus die sla ik ook maar over.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  geert1

  • 1 februari 2016 11:45
  Komt er ook een review of review-update voor Rise of the Tomb Raider op PC? Of een artikel met PC-specifieke info? Het spel verdient naar mijn mening wel wat aandacht, want het lijkt een prima PC-versie te zijn van een toch al sterke game. Ten minste, voor single GPU-opstellingen; crossfire en SLI schijnt nog problemen te geven. Ik ben gisteren heel even begonnen: het spel draait goed en ziet er prachtig uit. Ben benieuwd hoe deze me gaat bevallen ten opzichte van Tomb Raider (2013). Die vorige vond ik erg tof, maar met de nodige bezwaren.

  Verder erg benieuwd naar de reviews van XCOM 2. Het embargo loopt vandaag af; ik hou Gamer en Metacritic in de gaten :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • casualkiller

  • 1 februari 2016 12:00
  @geert1

  Game draait prima, op zich, er zijn wel wat performance issues, zelfs op de meest stevige kaarten, ongeveer een uur in de game (soviet installation level) waar de framerate fluctueert.

  En ik kan je vertellen: de game is precies als TR2013 , alleen wat mooier. maar het verhaal/diepgang is echt van Goeden Tijden, Slechte Tijden niveau. goddamn.

  Tombs zijn wel fantastisch om te spelen, maar ik erger me zeer aan de pacing. (lopen/puzzel/schieten/cutscene/lopen etc etc )

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowX

  • 1 februari 2016 12:38
  @geert1

  Goed om te horen dat de PC versie geweldig draait, de game zelf is veel van hetzelfde van 2013 maar dat is zeker niet erg, de Tombs zijn uitgebreider en zijn er veel meer van.
  Verhaal van 2013 vond ik beter, dit verhaal is zeker niet slecht maar is 1 van de verhalen die je in dit soort games kan verwachten en als je dat niet erg vind (ik had daar geen probleem mee) dan ga je genieten van een geweldige game.

  Ben zelf nu begonnen aan de Baba Yaga uitbreiding en hij is geweldig.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  vladimirr

  • 1 februari 2016 12:12
  Vraagje,

  Waarom verwijderen jullie de afgelopen tijden heel veel reacties bij ubisoft/ac gerelateerde nieuws?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MichelMusters

  • 1 februari 2016 12:39
  @vladimirr Dat zijn dan toevallig reacties waarin op een niet constructieve manier met elkaar wordt gediscussierd. Het probleem is dat wanneer een dergelijke reactie die bijvoorbeeld uitlokkend kan zijn verwijderd wordt, ook alle reacties die daar op gebaseerd zijn verwijderd worden. Op zich logisch natuurlijk.

  Reacties waarin mensen zich negatief uitlaten over een game, of die nou van Ubisoft zijn of van welke uitgever dan ook, laten we gewoon staan.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 1 februari 2016 16:34
  @MichelMusters

  En ik ben heel blij dat die posts gemodereerd worden. Negatief zijn over MS, Ubisoft, EA en Sony etc. is goed. Maar zoals sommige leden doen en gelijk beledigende post maken als een ander lid zegt ubisoft of EA is geweldig bedrijf. Is nergens voor nodig en het is goed dat zulke posts verwijderd worden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.