We beginnen op de redactie eindelijk te merken dat de zomer voorbij is. Niet alleen wanneer we naar buiten kijken, maar we krijgen steeds vaker mailtjes, belletjes en post van uitgevers. Of we deze game alvast kunnen uitproberen, of we die topper kunnen recenseren. Het is eind september en de gamereleases van het najaar staan weer voor de deur.

Volgende maand barst het geweld pas écht los, maar ook nu is het einde van de zomer al merkbaar. Afgelopen week recenseerden we bijvoorbeeld Hyrule Warriors, toch niet de minste titel voor Wii U, en ook titels als Flockers en Train Fever legden we op de pijnbank. Verder keken we naar één van de belangrijkste titels voor de Xbox One dit najaar, Halo: The Master Chief Collection. Vanmiddag is er nog zo'n belangrijke XOne-exclusieve aan de beurt, Sunset Overdrive.

De week staat echter vooral in het teken van twee grote releases. Forza Horizon 2 wordt uitvoerig getest door onze racegame-expert Joe van Burik en we hopen later deze week een definitief oordeel te vellen. Die andere grote titel is natuurlijk Fifa 15. De game komt eind deze week uit en we doen ons best de recensie zo snel mogelijk te hebben, maar zoals je van Gamer.nl gewend bent, vinden we het belangrijker dat we de game door en door kennen. Met een slag om de arm dus op tijd voor release de recensie.

Fifa 15

Op Gamer.nl is echter ook ruimte voor de 'minder grote' titels. En met minder groot bedoelen we niet minder belangrijk, maar er is meer in het digitale leven dan een nieuwe Fifa, Call of Duty of Halo. We hebben deze week bijvoorbeeld recensies van Endless Legend, Cannon Brawl en Theathrythm Final Fantasy: Curtain Call. Alsmede vooruitblikken op Middle-Earth: Shadow of Mordor en Civilization: Beyond Earth.

Oftewel een overvol weekje. We zeggen er dan ook bij: alles onder voorbehoud. Tussen het gamen door kijken we af en toe nog eens naar buiten, naar de regen en wind die ons doen beseffen dat we in Nederland zitten. Eigenlijk is het niet eens zo erg, dat slechte weer. De games komen er weer aan!