Liepen we vorige week nog op de zaken vooruit door Dragon Age 2, MotorStorm Apocalypse en Total War: Shogun 2 te noemen, daar liggen de drie games deze week gewoon netjes in de winkel. Vandaag kunnen jullie daarom alvast de recensies van de nieuwste MotorStorm en Shogun 2 op de website terugvinden. Later deze week zetten we de trend van grote titels voort met recensies van Dragon Age 2, Homefront en Top Spin 4. Ook vellen we een oordeel over de nieuwste Pokémon, Black & White, die een week voor de komst van de 3DS, nog mooi de DS een keer in de spotlights zet.

Nu we het toch over de 3DS hebben: Nintendo’s nieuwste handheld is vanaf volgende week ook verkrijgbaar in Nederland. Of je de komst van het apparaat nu toejuicht of juist een fel tegenstander bent, één ding valt niet te ontkennen: de uitgever laat gamers met zijn 3DS kennismaken met een flinke innovatie. Waar wel over te twisten valt, is of de toevoeging van het 3D-effect aan games ook daadwerkelijk wat toevoegt. Wij hebben het apparaat al even kunnen uitproberen en geven je deze week onze voorlopige mening. Hoe bevalt de hardware en zijn vele functies, en hoe zit het met de software die ervoor beschikbaar komt?

Met steeds meer voor 2011 geplande games die daadwerkelijk verschijnen, komt er natuurlijk een moment dat er nauwelijks meer vooruitgekeken kan worden. Dat moment is nog lang niet aangebroken, maar de stapel is na de afgelopen weken, met previews van SOCOM: Special Forces, Batman: Arkham City, Brink en Hunted: The Demon's Forge, wel een beetje opgeraakt. Om de toekomst niet geheel uit het oog te verliezen, blikken we in ieder geval nog vooruit naar het derde deel in de Resistance-serie. Ook gaan we onverminderd door met onze wekelijkse columns, met dinsdag Gewoon Gamer door Auke van Leersum en donderdag de verhalen van ondernemer Hendrik van Iterson. Tot slot zwaaien we voor de vierde en laatste keer een console van de vorige generatie uit. Deze keer is Sega’s Dreamcast aan de beurt en lees je wat de favoriete Dreamcast-spellen van de redactie zijn.

Rest ons enkel nog jullie succes te wensen. Het is maar lastig kiezen met zoveel games die tegelijkertijd uitkomen. Of je speelt ze natuurlijk gewoon allemaal.