De 3DS vierde gisteren namelijk zijn eerste verjaardag - de handheld lanceerde op 26 februari 2011 in Japan. Een jaar later maken we de balans op en kijken we zowel terug als vooruit. De Vita is in vergelijking nog niet eens uit de luiers, maar er zijn wel al behoorlijk wat games voor te verkrijgen. Of ze ook goed zijn, bepalen we de komende dagen onder meer voor Hustle Kings, Little Deviants en Touch My Katamari.

Want dat is wel zo handig om te weten. Of je nu een krantenjongen bent in een wereld vol iPad-magazines, een ongeduldig kind wiens zakgeld net niet genoeg is voor twee games of gewoon een volwassen vent die het stiekem toch niet kan maken om alle lanceertitels te kopen; je zult een keuze moeten maken. En dat is best lastig als er meer dan twintig games op de dag van lancering in de winkel liggen. 

En dan hebben we het nog niets eens gehad over de games die sinds kort voor andere platformen verkrijgbaar zijn. Alan Wake heeft eindelijk ook op de PC het licht gezien en we recenseren de game opnieuw om te kijken hoe deze zich twee jaar later verhoudt, dit keer inclusief de downloadbare content. Ook kijken we naar snowboardgame SSX, een nieuw deel in de serie na jaren van afwezigheid. Sneeuw als gesprek van de dag is stiekem alweer verleden tijd, maar voor SSX maken we graag een uitzondering.

Verder hebben we nog een aantal interviews voor je, geheel toepasselijk voor dit kalenderjaar een preview van End of Nations en geven we weer de gebruikelijke aandacht aan eSport. Dat was het weer voor deze week op Gamer.nl, al moet de week zelf nog beginnen. Veel gameplezier de komende dagen en alvast een prettige schrikkeldag.