Zo is daar EA’s RPG Kingdoms of Amalur: Reckoning, die ons behoorlijk heeft verrast. Of we dat positief of negatief bedoelen, lees je deze week in de recensie. Ook recenseren we de speciale indiegame Dear Esther, nadat we vorige week een uitgebreid interview met de makers van het spel hadden. Verwacht verder een recensie van Metal Gear Solid: HD Collection, waarin we weer op avontuur gaan met de coolste gameheld ooit, Snake.

De PlayStation Vita zit er ook aan te komen, en daarom kijken we na een eerste achtergrond nogmaals naar het apparaat. De belangrijkste lanceertitel is Uncharted: Golden Abyss, dus die recenseren we deze week ook alvast, zodat je meteen weet of dat de game is die je op je spiksplinternieuwe Vita moet halen.

Verder hebben we nog een aantal achtergrondverhalen, bijvoorbeeld over het fenomeen crowdfunding, waar Tim Schafer sinds kort vermoedelijk erg blij van wordt, en we kijken ook naar andere manieren waarop gamers steeds meer bijdragen aan de games die ze spelen. In het e-sportartikel van deze week kijken we of Diablo III de potentie heeft om een grote naam binnen de elektronische sport te worden. Blizzard staat bekend voor zijn sterke multiplayerondersteuning van o.a. StarCraft II en World of Warcraft, en Diablo III heeft nu al een grote fanbase terwijl het nog spel niet eens uit is.

Genoeg te lezen weer op Gamer.nl deze week dus, veel plezier!