Zo zijn we druk bezig met de Top 100 van 2011 af te maken. Volgende week krijg je dan eindelijk te zien wat volgens Gamer.nl de beste games van 2012 zijn, met de top 25 apart uitgelicht. Verder gaan we deze week gewoon door met de favoriete games van de redactieleden uitlichten. Vorige week kwamen er al een paar opvallende keuzes voorbij (zoals Blur en Dynasty Warriors Gundam 3), en deze week hebben we er nog veel meer in petto. Volgende week lichten we ook nog de meest interessante nieuwtjes van het afgelopen jaar toe en wat ze nu precies inhielden via een aantal pittige commentaren.

De laatste week van het jaar wordt helemaal speciaal. Zoals je van ons gewend bent, tonen we in vijf artikelen en video’s de honderd meest veelbelovende games van 2012, met op oudejaarsdag de tien games waar we het meest van verwachten. Maar daar houdt het deze keer niet op. Vanaf Kerstmis tot en met oudejaarsdag hebben we namelijk ook elke dag een vette prijsvraag waarin je een aantal toffe games en andere spullen kunt winnen. Het loont dus absoluut om rond de feestdagen af te stemmen op Gamer.nl.

Maar laten we eerst deze week nog even doornemen wat we deze week naast de favoriete games van de redactie kunnen verwachten. Reviews van onder andere Sonic Generations op de 3DS, de nieuwe Professor Layton en Trine 2, vooruitblikken op games als Sound Shapes en Escape Plan en een aantal Nederlandse Nintendo-experts die hun licht schijnen over wat er gebeurt met Nintendo als Shigeru Miyamoto echt weg gaat. Verder kijken we deze week naar een hele aparte actie: zes gamers die een honderd uur-durende Zelda-marathon houden voor de Hartstichting. We interviewen de organisatie en de livestream is hier vanaf woensdag te volgen. In het e-sports artikel vandaag blikken we terug op het seizoen en de records die MLG dit jaar heeft verbroken.

Genoeg te lezen dus, voor wanneer je even niet aan het gamen bent!