De belangrijkste is zonder twijfel The Legend of Zelda: Skyward Sword. Verkrijgbaar sinds eind vorige week, dus velen van jullie zijn vast al aan het genieten van Link’s nieuwe avontuur, maar ons definitieve oordeel lees je deze week. Super Mario 3D Land brengt de oude en nieuwe Mario samen, want een heel bijzondere combinatie vormt. En de 2D-platformer blijft een geweldig genre dankzij Rayman: Origins, een doldwaas avontuur voor maximaal vier spelers.

Van welke games je houdt is natuurlijk een persoonlijke kwestie, maar ik zou het zonde vinden als veel gamers deze titels afschrijven alleen maar omdat ze zo kleurrijk zijn. Een game speel je uiteindelijk om de gameplay, niet om een imago hoog te houden, en wat gameplay betreft zit je met series als Mario en Zelda over het algemeen wel goed. Hoe goed, dat moet natuurlijk uit de recensies blijken.

Mensen die van toch iets minder zoetigheid in hun games houden, komen deze week ook gewoon aan hun trekken, met recensies van o.a. Need for Speed: The Run, Anno 2070 en de PC-versie van L.A. Noire. In het e-sports artikel van vandaag bespreken we de StarCraft II-praktijk in Zuid-Korea waar spelers getraind worden en vertelt de Nederlandse Protoss-speler Grubby waarom mensen dit doen. In de MLG Weekly wordt een terugblik gegeven over het Major League Gaming 2011-seizoen.

Of je nou graag terroristen naar het hiernamaals schiet, of op schattige personages stompt, de game-industrie is gelukkig breed genoeg om ieders voorkeur tegemoet te komen. Veel gameplezier weer!