Ga maar na: vanaf deze week kun je twee langverwachte shooters kopen. Eentje is van Nederlandse makelij en zit vol met epische shoot-outs en gigantische machines: Killzone 3. In de ander schop je letterlijk tegen de konten van vijanden om ze de lucht in te lanceren: Bulletstorm. Beiden krijgen een uitgebreide recensie op Gamer.nl, zodat je weet welke titel meer bij jou past.

Als gamer blik je waarschijnlijk net zo graag vooruit als dat je over spellen die nu in de winkels liggen leest, dus we kijken ook naar een aantal titels die je wat later pas kunt spelen. Deze week gaan we aan de slag met twee titels waar echt veel van verwacht wordt: THQ’s wervelende shooter Homefront en het langverwachte Deux Ex: Human Revolution. Eigenlijk hoeven we verder geen woorden meer vuil te maken aan deze titels voordat de uitgebreide hands-on previews online komen: hun namen zeggen de fans al genoeg.

Als kers op de taart doen we met zowel Killzone 3 als Deus Ex iets extra’s. Zo zijn we met de camera in de aanslag naar het nieuwe kantoor van Guerrilla Games gegaan om jullie een blik in de keuken van deze grote studio te gunnen. Voor Deus Ex spraken we met producer David Anfossi, die zoveel mogelijk details geeft over de titel die nog altijd op de eerste plek van onze Top 100 prijkt. Als je nog ideeen hebt voor andere studio’s waar we langs moeten gaan of personen die we moeten spreken, meldt het dan vooral!

Naast al deze grote titels hebben we natuurlijk ook weer genoeg terugkerende rubrieken. Dinsdag verschijnt de MMO Update weer, woensdag nemen we nieuwe iPhone-games met je door en vrijdag krijg je zoals gebruikelijk in het Gamejournaal een samenvatting van het belangrijkste nieuws. Ook zijn er dinsdag en donderdag weer columns te lezen: dinsdag van huiscolumnist Auke van Leersum en donderdag van Festival of Games-oprichter Seth van der Meer. En ook niet onbelangrijk: vorige week namen we de favoriete PlayStation 2-games van de redactie met je door. Dat was zo’n succes, dat we deze week hetzelfde doen voor de GameCube.

Maar laat er geen twijfel over bestaan: deze week staat vooral in het teken van Killzone 3 en Bulletstorm. Twee shooters, maar toch heel anders. Maar beiden hoog op het verlanglijstje van veel gamers. Deze week kom je er achter of dat terecht is…