Kijk maar naar FIFA. Natuurlijk, het is pure uitmelkerij. Maar is uitmelkerij slecht wanneer het eindresultaat waardevol genoeg is? Elk deel in de FIFA-reeks, vooral de laatste jaren, is weer beter. Veel kleine problemen in de balans worden opgelost, er komen nieuwe modi bij en natuurlijk heb je weer alle juiste spelers bij alle juiste teams. Er zijn genoeg andere voorbeelden: Assassin’s Creed, Need for Speed en ja, natuurlijk ook Call of Duty. We klagen steen en been maar ondertussen genieten miljoenen mensen. Dat doen ze echt niet alleen omdat de reclame zegt dat ze het moeten kopen. Wat FIFA betreft kunnen de fans deze week in ieder geval in hun handjes knijpen, want vandaag hebben we een nieuwe hands-on met FIFA 12, zowel in tekst als in videovorm.

Verder kijken we naar een aantal games die misschien niet zo bekend zijn bij de massa, maar niet per se genegeerd hoeven worden. Revenge of the Titans, Terraria, Galaga Legions… het zegt je misschien niet meteen wat, maar wellicht dat je na onze recensies wel eens een gok wil wagen, vooral als je zo moe bent van die jaarlijkse updates van series.

En we gaan natuurlijk door met onze Zomermodus, met elke dag een aflevering in onze vijf verschillende rubrieken. Zo is de zomergame vandaag Rollercoaster Tycoon 3, praten we woensdag met de Nederlandse ontwikkelaar Ronimo (Swords & Soldiers) en zien we hoe militairen ook wat op kunnen steken van games. Kortom, weer genoeg om handen.