Het gekke is dat je soms een compleet ander ‘type’ gamer bent dan dat je zelf altijd dacht. Ga maar na: toen je nog op de middelbare school zat, had je wellicht zeeën van tijd en speelde je game na game uit. Tegenwoordig heb je wellicht een baan en een vriendin, of je bent al getrouwd met kinderen. Je ziet jezelf nog steeds als een hardcore gamer, maar hoe vaak heb je nog de kans een game te spelen? Eén, twee avondjes per week? En hoeveel games speel je nog echt uit?

Ook ik had dit weekend een moment waarop ik er aan moest geloven: ik ben niet meer de gamer die ik in mijn jeugd was. Ik heb een kamer vol met kasten, gevuld met games, en wat doe ik er mee? Helemaal niets. Ik speel zeker nog met de krenten in de pap, maar veel vaker koop ik een game waarvan ik weet dat ik hem niet of nauwelijks ga spelen. Om de verzameling compleet te maken. En laat dat nou net mijn plezier in het gamen verpesten: elke keer als ik aan de gang ga met een spel, doemt de schaduw van de stapel games die ik nog moet spelen achter mij op. Met het gevolg dat ik als een gek door de game heen raas om de wachtrij niet nog groter te maken.

Dit kon zo niet langer. Tijd voor een grote schoonmaak. Zo liet ik in één dag de helft van mijn verzameling gaan, en bleef ik zitten met een paar honderd games die ik grotendeels al heb gespeeld. Echte klassiekers in mijn ogen, games waar ik zo vaak of met zoveel plezier mee heb gespeeld, dat ik er een band mee heb gecreëerd. Waar mijn verzameling eerst een gigantische boom was die nodig gesnoeid moest worden, is het nu een prachtig bijgehouden bonsaiboompje.

Hopelijk kunnen wij je op Gamer.nl wijzen op de krenten in de pap. Deze week recenseren we in ieder geval F.E.A.R. 3, Dungeon Siege III en Transformers: Dark of the Moon. Ook volgen er nog een aantal previews en interviews van E3, inmiddels al weer twee weken geleden. Later deze week is het ook weer tijd voor een update voor de Top 100, en die zal niet mals zijn na al die toffe games op de E3. En dan wordt het juli, en droogt de releaselijst qua games flink op. We zijn echter bezig met een project zodat het toch nog de moeite waard is om in de zomer elke dag op Gamer.nl te komen… maar daarover volgende week meer.