Ik kan mij die dag nog goed herinneren. Alsof ik achterna werd gezeten door Ganon zelf, vloog ik op mijn fiets door de straten van het dorp waar ik toen woonde. Ik had een hele dag school overleefd en nu kon ik eindelijk de game der games, het spel wat volgens de gespecialiseerde tijdschriften het Beste Spel Ooit™ was, ophalen. Ik had hem niet eens gereserveerd, mijn onschuldige kinderbrein had er niet eens bij stilgestaan dat de game wel eens uitverkocht kon zijn. Maar hij lag er: die mooie, zwarte hoes met gouden letters. Ik graaide hem uit de schappen, betaalde en zat binnen tien minuten voor mijn eigen televisie. Klaar voor het avontuur.

Het mag voor zich spreken dat dit avontuur alles behalve teleurstelde. Zo heeft elke persoon die Ocarina of Time heeft gespeeld zijn of haar eigen verhaal, bestaande uit enkele fragmenten en beelden die nog zijn onthouden, zoals dat gaat bij speciale ervaringen van lang, lang geleden. Maar inmiddels is Ocarina of Time er ook voor de 3DS, en kunnen al die ervaringen weer opnieuw beleefd worden, of misschien wel voor de eerste keer. We speelden de game uitgebreid en hebben deze week de recensie voor je. En om in de stemming te blijven: ook een preview van Skyward Sword, de nieuwe Zelda-game voor de Wii, zal deze week zijn opwachting maken.

Sowieso blijven we deze week doorgaan met het plaatsen van E3-previews. De beurs is inmiddels meer dan een week geleden, maar we hebben zoveel gespeeld en gezien dat we er lustig op los blijven schrijven. Onder andere PES 2012, Xcom en Dark Souls zijn deze week aan de beurt.

Ook kun je weer een paar recensies verwachten, want de zomer breekt morgen dan wel aan, er komen nog een paar titels die je aandacht vragen voordat de releaselijst een beetje opdroogt. Met Child of Eden krijgen we hopelijk een waardig vervolg op de cultklassieker Rez, en misschien zelfs wel een reden om Kinect aan te schaffen. Over F.E.A.R. 3 zijn nog veel twijfels, en die hopen we later deze week via onze review weg te werken. Of dat positief of negatief voor de game uitpakt, is nog even afwachten. Hetzelfde geldt voor Hunted: The Demon’s Forge. We hopen dat je weer wat wijzer wordt van onze recensies, zodat je deze zomer tussen de vakantieplannen door tijd hebt om games te spelen die daadwerkelijk een geweldige, nieuwe ervaring bieden. Een beetje zoals Ocarina of Time, toen in 1998… onvergetelijk!