Sonic stond in de jaren ’90 altijd garant voor solide platformactie. Het was het perfecte antwoord op Nintendo’s Mario, een coole platformheld die geen tijd had om stil te staan bij elke vijand maar er gewoon doorheen rolde. Na de grafisch indrukwekkende Sonic Adventure-games op de Dreamcast verloor de mascotte echter zijn mojo. Het resultaat waren meerdere platformgames die de reputatie van Sonic flink aantastten. Maar vorig jaar leek hij eindelijk weer wat van zijn oude magie terug te winnen met Sonic Colours, en dit jaar wil Sega die lijn doorzetten met Sonic Generations.

Deze week hebben we elke dag een Sonic-artikel voor je in petto. We blikken terug op de geschiedenis van de platformheld, bekijken de beste en slechtste games en hebben natuurlijk impressies van meerdere Sonic-games, waaronder Sonic Generations. Ondanks dat hij het niet altijd even makkelijk heeft gehad, is het natuurlijk een hele prestatie dat Sonic al 20 jaar meedraait.

Daarnaast staat Gamer.nl weer bomvol artikelen deze week. Belangrijk is natuurlijk de recensie van L.A. Noire. Weet Rockstar opnieuw te excelleren, of was alle hype voor niets? Ook bekijken we specifiek de PC-versie van Deus Ex: Human Revolution, hebben we een uitgebreide speelsessie met Dead Island, Dungeon Siege III en Zelda: Ocarina of Time 3D en komen we woensdag met een aankondiging en eerste artikelen over een onderwerp waar fans van e-sport erg blij mee gaan zijn. Weer genoeg te lezen dus!