De beurs in Los Angeles is een genot voor gamers omdat honderden aankondigingen als snoep uit de lucht komen vallen. De grote bedrijven (bijvoorbeeld Microsoft, Sony, Nintendo, Electronic Arts en Ubisoft) houden persconferenties waar ze nieuwe games (en soms zelfs nieuwe hardware) aankondigen. Vervolgens vullen journalisten de beursvloer om alle games die pas over een half jaar – of nog later – uitkomen te spelen en hun impressies op internet en in magazines te zetten.

Vanaf 6 juni is het weer een week genieten geblazen dit jaar. Ook Gamer.nl reist af naar the land of the free om aldaar verslag te doen van alle nieuwe aankondigingen en games. Wat we dit jaar precies doen, houden we nog heel even geheim (binnen enkele weken weet je precies wat we gaan doen), maar reken er op dat we een verrukkelijke smeltkroes van tekst en video gaan presenteren. Gamer.nl staat er om bekend jaarlijks tot in detail verslag te doen van de beurs, maar dit jaar willen we nog een stapje verder gaan door je het gevoel te geven hoe het is om op E3 te zijn. We willen de complete beurs en alles daar omheen op de website plaatsen. Kort gezegd: we willen de ervaring naar jullie brengen.

Voordat het zover is, moeten we het nog een paar weken uitzingen, maar dat is geen straf. We krijgen deze week nog een paar interviews die we op Festival of Games hebben afgelegd, hebben uitgebreide impressies van Duke Nukem Forever en Red Faction: Armageddon en nemen het op tegen concurrent InsideGamer in een stevig potje multiplayer met dank aan aankomende shooter Brink. Ook hebben we wederom als één van de eersten in de wereld een nieuwe impressie van Deus Ex: Human Revolution – nog altijd de nummer 1 van onze Top 100 van 2011 – gebaseerd op maar liefst tien uur speeltijd in de singleplayer.

Tja, als er één ding is dat tekenend is voor bijna alle gamers, is dat we minstens zo graag vooruitkijken naar aankomende titels dan wat er nu verkrijgbaar is. Waarschijnlijk is dat de reden dat we allemaal een beetje vlinders in onze buik krijgen wanneer we denken aan E3. Nog een klein maandje en het is weer zover… wat verwachten jullie?