Het is een pijnlijke les voor ieder die teveel vertrouwt op de bedrijven waar we als consument zoveel geld in investeren, inclusief voor ondergetekende. We moeten uitkijken met onze gegevens, helemaal als er geld in het spel is. Ga jij ooit nog je creditcardgegevens invullen op een online dienst?

Het is in ieder geval wereldnieuws. Niet alleen gespecialiseerde media maar ook kranten berichten over de problemen waar Sony nu in zit. Het is niet voor niets dat de presentator van Festival of Games afgelopen week met de volgende opmerking begon: “Ik was de afgelopen nacht pas laat gaan slapen. Ik was heel de avond bezig met het wijzigen van mijn wachtwoorden.” Hoewel de zaal in lachen uitbarstte, is het maar de vraag of het echt om een grap ging.

Festival of Games was dus afgelopen donderdag en vrijdag in Jaarbeurs Utrecht en Gamer.nl was er als mediapartner natuurlijk bij. Via diverse artikelen en interessante interviews hebben we al verslag gedaan, maar deze week volgen er nog veel meer gesprekken met mensen uit de industrie.

Verder is het de komende week een beetje rustig met gamereleases. Toch recenseren we nog wat kleinere games die er ook niet om liegen. Final Fantasy IV bijvoorbeeld. Of wat te denken van Section 8: Prejudice en Puzzle Bobble Universe? Morgen is onze MMO Update er weer en je kunt – na een korte pauze vorige week – ook weer nieuwe columns verwachten. Ook verschijnt de nieuwe update van de Top 100. We eindigen de week sowieso weer met een Terugblik, deze keer van Rainbow Six 3, volgens redacteur Ron Vorsterman net zo goed als de uitvindingen van vuur en brood bij elkaar. Je kunt het hier allemaal lezen, zonder dat je je creditcardgegevens in hoeft te vullen overigens. Wel zo veilig.