En speculeren, dat doen we genoeg als het om ‘Project Café’ draait. Nintendo houdt zijn lippen stijf op elkaar, zoals het daar patent op lijkt te hebben. Pas tijdens de E3 in juni krijgen we een overdosis aan details over het systeem. Tot die tijd blijven we als een stel maniakken speculeren. Dat is ergens ook eigenlijk wel de charme van onze hobby.

Toch staat er deze week weer genoeg op stapel. Recensies van zowel Portal 2 als Operation Flashpoint: Red River om te beginnen. Beide games kwamen vorige week uit, maar wegens verschillende redenen waar we jullie niet lastig mee willen vallen, verschijnen de recensies deze week online. Nu is mijn vraag aan jullie: hoe erg vinden jullie het dat we sommige games pas de week na release recenseren? Willen jullie koste wat het kost een recensie op de dag van lancering, of vinden jullie het belangrijker dat we genoeg tijd in een titel steken alvorens we een eindoordeel geven? Het mag voor zich spreken dat ons streven altijd een combinatie van beiden is.

Daarnaast kun je aan het einde van de dag een nieuwe impressie van onze nummer 1 uit de Top 100 van 2011, Deus Ex: Human Revolution, verwachten. Gamer.nl mag een dag voor alle andere Nederlandse uitgaven online met de preview, dus alle details lees je hier het eerst. Verder recenseren we deze week ook de excentrieke Ubisoft-platformer Outland en besteden we extra veel aandacht aan DiRT 3 via een hands-on preview en een videoreportage.

Donderdag en vrijdag staan echter vooral in het teken van Festival of Games, dat we dit jaar samen met NLGD en GamesIndustry.biz organiseren. Op 28 en 29 april komen in Jaarbeurs Utrecht talloze (inter-)nationale sprekers uit de industrie hun zegje doen: van Al Lowe (bedenker Leisure Suit Larry) tot Battlefield-ontwikkelaar DICE, van Angry Birds-ontwikkelaar Rovio tot Gamer.nl-columnist en slaapkamerontwikkelaar Hugo Smits (Goodbye Galaxy Games). Gamer.nl doet verslag van de twee dagen zodat jij het lekker vanuit je luie stoel kunt volgen.