Natuurlijk, we zijn allemaal nog maar net gewend aan deze generatie. We willen meer games voor de Xbox 360, PlayStation 3 en Wii voordat de opvolgers komen. Om nog maar te zwijgen over de vele partijen die eerst wel eens winst willen binnenharken voordat ze weer moeten investeren in nieuwe technologie.

En toch kunnen we het niet laten enthousiast te worden van al die geruchten. We zijn gamers, het zit in ons bloed. Draait het om nieuwe hardware, dan gaat het bij ons kriebelen, ongeacht of het van een Nintendo of een Sony komt. We willen alles weten, maar stiekem vinden we het nog veel leuker om niet alles te weten: dat geeft ons wat ruimte om te speculeren, om te discussiëren, om te dromen. Waar droom jij van als je aan de volgende generatie denkt?

Naast denken aan de toekomst zijn we deze week natuurlijk ook bezig met het hier en nu, met als één van de belangrijkste artikelen onze recensie van Portal 2 later deze week. Een game waar echt iedereen naar uit lijkt te kijken en afgaande op onze eerste ervaringen geheel terecht.

Maar er zijn nog meer grote recensies deze week. Wat te denken van de grootse terugkeer van Mortal Kombat? Sony’s tactische shooter SOCOM: Special Forces? Allemaal games waar gamers warm voor lopen. Verder gaan we aan de slag met de Gears of Wars 3-beta, Battlefield: Play4Free en The Witcher 2.

Ook gaan we vanaf vandaag flink wat aandacht geven aan Festival of Games, dat op 28 en 29 april in Jaarbeurs Utrecht wordt gehouden. We gaan elke dag een interessante spreker op het Festival aan je voorstellen en geven deze week nogmaals wat vrijkaarten weg. We zijn op Festival of Games zelf ook aanwezig om zoveel mogelijk interessante reportages en interviews te schrijven en te houden. Want minstens zo interessant als nieuwe hardware en games is de industrie die er verantwoordelijk voor is.