Neem afgelopen weekend als voorbeeld. Het was natuurlijk heerlijk weer, dus grote kans dat je lekker buiten op een terras of in een park hebt gezeten. Laat het weekend voor velen onder ons nou het enige moment zijn dat er wat uren in nieuwe games gestopt kunnen worden.

En zo zijn er nog veel meer hobby’s, klusjes en verplichtingen die om tijd schreeuwen. Het is pijnlijk ironisch: wanneer je een kind bent, heb je tijd genoeg maar weinig geld. Nu we volwassen zijn, hebben we het geld maar niet de tijd om alle nieuwe games te spelen. Het is niet eerlijk.

‘Niet eerlijk’ roepen heeft echter niets te maken met volwassen zijn. Nee, we accepteren dat we met vrouwlief gaan shoppen en dat het huishouden op zondag gedaan moet worden. We passen onszelf en onze gamegewoontes aan, proberen waar het kan een uurtje gameplay te ervaren. Zondagavond voordat we gaan slapen, of misschien zaterdagochtend voordat heel het huishouden wakker is. Gamer zijn is creatief met je tijd om gaan. Iets waar onze huiscolumnist Auke ‘Gewoon Gamer’ van Leersum overigens elke dinsdag over schrijft.

Als je tussen al die (vrije-)tijdsbestedingen nog tijd over hebt, check je op kantoor of tussen lesuren natuurlijk het laatste nieuws en nieuwe impressies en recensies van games. We hopen hier zo goed mogelijk in te voorzien. Zo hebben we deze week een aantal uitgebreide vooruitblikken op aankomende games van Electronic Arts, waaronder Battlefield 3 en Alice: Madness Returns. Niet de minste titels.

Verder geven we ons eindoordeel over de MMO Rift, spelen we de multiplayer van F.E.A.R. 3 en praten we met de ontwikkelaars en gaan we ook nog aan de slag met titels als Patapon 3, Anno 2070 en WWE All Stars. Heb je geen tijd om al deze artikelen op een computer te checken, doe het dan even in de trein of tijdens een familiefeestje met onze App voor iPhone, iPad en Android. Aanpassingsvermogen, daar worden wij gamers eigenlijk veel te weinig om geprezen.