Zoals je misschien hebt gemerkt was het de afgelopen week wat rustiger op Gamer.nl. Een technische storing gooide roet in het eten van onze contentmolen, terwijl hoofdredacteur Michel Muster door ziekte langere tijd afwezig is op kantoor. Met een nieuwe website op komst, een uitpuilende releasekalender, twee grote conferenties, twee nieuwe stagiairs en een contentplanning om te vullen, betekent dat een flinke uitdaging voor de maand maart.

Vooruitblikken, beoordelen, uitdiepen

Die uitdaging gaan we gezamenlijk aan op de redactie. Ondergetekende neemt tijdelijk de plek in van Michel, en met de vaste en freelance redactie zetten we de schouders eronder om ervoor te zorgen dat er dagelijks nieuwe artikelen te lezen zijn op Gamer.nl. Er komen een aantal grote en kleine releases aan waar we graag aandacht aan besteden, met Bloodborne en de Heists in GTA Online als grote blikvangers van maart. Verwacht reviews, verwacht previews en verwacht extra artikelen en streams rondom de belangrijkste en interessantste titels die de komende tijd verschijnen.

Maar we doen meer dan vooruitblikken en beoordelen. Gamer.nl is een plek die je, zo hopen wij, bezoekt voor achtergronden. Afgelopen week blikte onze Japan-expert Guan van Zoggel al terug op het bijzondere eerste jaar dat de PlayStation 4 beleefde in thuisland Japan; de komende weken gaan we op dezelfde voet verder. Zonder al te veel weg te geven: we kijken naar de bijzondere situatie van de PlayStation Vita, werpen een blik op free-to-play en gaan íets doen met savegames en permadeath. En de Gamer.nl Podcast, waarin Joe van Burik, Erik Nusselder en Ron Vorstermans ontwikkelingen in de industrie doorspreken, verschijnt ('traditiegetrouw', voor zover je dat mag zeggen na drie afleveringen) halverwege de maand weer.

Twee beurzen en een beetje

Op dit moment ligt de nadruk echter vooral op de actualiteit. In de Verenigde Staten vinden deze week namelijk twee belangrijke conferenties plaats: San Francisco is tot en met 6 maart gamehoofdstad van de wereld met de GDC, direct daarop volgt PAX East in Boston. Op beide conferenties zijn twee redacteuren van Gamer.nl aanwezig. Belangrijk thema is Virtual Reality; redacteur Marcel Vroegrijk kijkt er naar de realiteit van VR, met het alsmaar groeiende scala van aanbieders.

Op PAX East geven Harry Hol en Ron Vorstermans hun ogen en oren de kost, om verslag te doen van, onder andere, wat Blizzard de komende tijd voor gamers in petto heeft. PAX East is daarnaast een bron, nee, geiser van panels over uiteenlopende onderwerpen rondom gaming; van speedruns en YouTubers tot censuur en geschiedenis in games. We wonen zoveel mogelijk van zulke panels bij en filteren de interessantste onderwerpen eruit. Aan deze kant van de oceaan vindt vervolgens, van 12 tot 14 maart, een klein dessert plaats in de vorm van EGX Rezzed. Onze Sander Hölsgens is momenteel woonachtig in Londen en gaat naar Rezzed om daar te zien wat de kleine variant van EGX te bieden heeft.

Surfen met de website die je hebt

Hoe dichter we bij de lancering van een nieuw Gamer.nl komen, hoe meer de bestaande versie begint te sputteren. Het zijn bijwerkingen van een website die al te lang dienst doet en daardoor aan elkaar hangt met cement dat de tijd niet krijgt om te drogen. Zoals Michel al meerdere malen heeft aangegeven in zijn wekelijkse vooruitblikken wordt achter de schermen hard gewerkt aan een nieuw thuis met niet alleen een nieuwe lik verf, maar ook een van de grond af heropgebouwd fundament. Dat kost tijd. Tijd die we het liefst vooruit spoelen, zeker wanneer we te maken krijgen met een haperende mediaserver zoals afgelopen week.

Ondanks de technische malheur, waarbij we ditmaal geen eigen beeld konden uploaden en geen nieuwe (wel bestaande) mediacontent konden pushen bovenaan de frontpage, blijven we schrijven. De content die we maken verschijnt op het Gamer.nl van nu niet in zijn ultieme vorm, niet op de manier zoals wij dat zouden willen. Toch blijven we doorgaan. Dagelijks valt er veel te vertellen over games, gamers, game-ontwikkelaars en gamefenomenen, op internationale en lokale schaal; daar kunnen een technisch verouderd platform en onvoorziene persoonlijke omstandigheden weinig tegenin brengen.

Ook de Gamer.nl Podcast kun je deze maand weer verwachten

Wanneer is het nieuwe Gamer.nl te bewonderen? Persoonlijke ervaring leert dat het doen van beloftes over data, hoe dicht bij de finishlijn ook, tot teleurstellingen leidt. We richten ons op een lancering ‘wanneer de website klaar is’. En dat is bijna. Alle beslissingen zijn genomen, de vormgeving is af en technisch zijn we aan het afronden. De maand maart is voor ons een maand van testen, feedback verwerken, nog meer testen en zo de laatste plooien gladstrijken. En tussendoor hopen dat het Gamer.nl dat je nu voor je ziet het nog even volhoudt.

Dat vraagt geduld van ons, maar ook van jou, de bezoeker. Geduld waarvoor we je heel dankbaar zijn. Jullie blijven onze artikelen lezen, blijven de discussie voeren met reacties onder nieuws en artikelen, en blijven ons scherp houden met kritiek. We lezen die kritiek en nemen de reacties ter harte; door de tijdelijke personele situatie op de redactie is er helaas niet altijd de mogelijkheid om daarop te reageren. Vanuit de redactie proberen we daarop te letten én we hopen die momenten goed te maken met het nieuwe Gamer.nl; ditmaal geen pleisterwerk voor de wonde, maar een nieuw thuis met vertrouwde kamerindeling.