Wat zijn we met z’n allen toch een stel schapen he! Ik las vanmorgen wat reacties op verschillende nieuwsberichten en kwam tot de conclusie dat gamers in het algemeen ongelooflijk kunnen zeuren maar het binnen een maand of wat weer vergeten zijn.

Neem als voorbeeld 27 april van dit jaar. Niemand waarbij direct een belletje gaat rinkelen, heb ik zo het vermoeden. Maar dat was de dag dat de naamsverandering van de Nintendo Revolution werd aangekondigd. Het was ophef van hier tot Tokyo, letterlijk. Nintendo veranderde de naam van 'Revolution' naar het opmerkelijke 'Wii' en iedereen had zijn of haar mening klaar. Oh oh oh waar was Nintendo nou mee bezig, hoe kunnen ze zoiets nu doen en ze gaan er geheid minder verkopen door zien! Dat was ook de mening van ondergetekende. Hoe kan je nou naar een winkel lopen en vragen om een Wii. Te gek voor woorden toch? Nu hoor je er echter niemand meer over en hebben we het allemaal geaccepteerd.

Grote ophef binnen de games sector is in deze periode met gemak het verschuiven van de launchdate van de Playstation 3 voor Europa. Eerder was de PS3 al in opspraak omtrent het vrij forse prijskaartje en later zelfs door het ogenschijnlijk gebrek aan fabricagekracht. Nu vraag ik mij af of gamers dit over een maandje of vier ook zijn vergeten en dat we als schapen gewoon weer wat anders zoeken om op te vitten, of dat we hier gewoon over door blijven mekkeren.

Het is natuurlijk geen geheim dat er altijd voor- en tegenstanders zijn voor de verschillende platformen. Sterker nog het aantal fanboys/girls stijgt met de dag en daarmee ook het aantal flames op nieuwsberichten en documenten. Maar aan het einde van het verhaal zijn we volgens mij allemaal schapen. We zijn zacht,  af en toe knuffelbaar en goedaardig, maar allemaal tegelijk maken we een hoop lawaai. En meestal om helemaal niets!

Kom maar op met jullie geblaat!