Redactiepost
E3

Arthur’s E3-blog 1: Blind typen

En stilte voor de storm

Geschreven door Arthur van Vliet op

E3 is niet alleen een van de grootste gamebeurzen ter wereld waar journalisten de nieuwste games mogen spelen, het is ook een week lang een compleet andere levensstijl ervaren in de zonovergoten stad der engelen. Vloeit de schreeuwerige muziek uit talloze gametrailers niet van alle kanten in je oren, dan waan je je wel even een ster in een villa op de heuvels van Hollywood. Gamer.nl brengt je tijdens E3 niet alleen het laatste gamenieuws en de scherpste hands-on impressies, redacteuren Michel en Arthur bloggen ook regelmatig over hun ervaringen op E3 in LA. Zo krijg je het complete plaatje, oftewel de échte E3-sfeer, mee. Vandaag probeert Arthur op een normale manier zijn ogen te gebruiken.

Acclimatiseren is het probleem niet. De temperatuur in Los Angeles is altijd boven aangenaam, en de villa waarin we verblijven voorziet in gemakken waarvan ik niet wist dat ze bestonden. De jetlag heen is altijd minder erg dan de jetlag terug. Met anderhalve dag vrije tijd is er dus alle tijd om rustig naar de E3 toe te leven, planningen door te nemen, alvast briljante ondertitels te verzinnen (ex-Gamer.nl-redacteur Marcel Vroegrijk is mee) en te hopen dat mijn rechteroog het weer gaat doen.

E3

Lesje voor lenzendragers: houdt lenzenreiniger ver van alles wat maar met je retina te maken heeft. Een drupje van dat spul, geleend van dezelfde Marcel, op een lens die niet lekker in je oog wil en de hel breekt los. Alsof een kundig messenwerper de een na de andere voltreffer gooit, alsof je voor je plezier spiritus in je oog smijt en de boel aansteekt, alsof Tyler Durden even een punt wil maken op een nog net wat pijnlijkere plek – ik zoek naar beschrijvingen voor wat er tien minuten geleden door me heen ging, maar woorden voldoen niet.

Dus is dit een opfriscursus blind typen. Een generale repetitie voor eindredactie om alle fouten te spotten voordat de contentstorm straks echt losbarst. Sowieso voelen deze dagen als stilte voor de storm. Het is al grijs, hier in Los Angeles, alsof de zon weet dat het toch niks te zoeken heeft in de kuststad tijdens de drie zweterige beursdagen. Van afspraak naar afspraak, van hokje naar hokje, luisterend naar presentaties die er maar alles aan doen om mij enthousiast te maken zodat ik jullie enthousiast ga maken.

E3 2016

Zijn jullie er een beetje klaar voor? Gaan jullie straks opblijven om met dezelfde brandende ogen diep in de nacht nog naar de PlayStation-persconferentie te kijken? Waar hopen jullie op? Vervolgen van lang vergeten gameseries? Nieuwe ip’s? EA die zijn belofte gaat inlossen dat met Fifa 17 echt alles anders wordt? Als mijn oog ooit geneest ga ik me buigen over dezelfde vragen. Met net een week Barcelona achter de rug staat mijn hoofd nog op standje muziek; tijd om over te schakelen naar standje games.

Tijdens E3 plaatsen redacteuren Arthur en Michel regelmatig blogs over hun ervaringen op E3 en in Los Angeles. Dit bovenop de gebruikelijke content, om zo een nog completer beeld van de beurs te geven.

Dit artikel delen:

Lees meer

Pre-E3 2016 nieuwssamenvatting Pre-E3 2016 foto's
3

Reacties op: Arthur’s E3-blog 1: Blind typen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  ShadowX

  • 12 juni 2016 00:38
  Veel plezier op de E3 en ik zeker ben erg nieuwsgierig naar wat jullie ons allemaal gaan laten zien.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  tielo

  • 12 juni 2016 13:19
  Sterkte met je oog. Gewoon maar een bril dan? Niks mis mee toch en kan je er meteen advies over geven met het VR brillen testen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  arthurvv

  • 12 juni 2016 16:49
  @tielo Gelukkig een bril mee inderdaad, thanks! En goeie!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.