Lieve luitjes van Gamer.nl,

Frans hier live van X06. Tegen de tijd dat jullie dit lezen is de nacht allang weer voorbij, maar toch wil ik m’n zegje doen. Ja, op dit moment ja! Ik moet zeggen, de afgelopen avond was over het algemeen toch best wel goed te doen (en dat is een understatement). Samen met zowat de gehele Nederlandse pers (you know who you are!) hebben we eens lekker kunnen genieten van alles wat de Xbox 360 ons de komende tijd gaat bieden. Over het hotel hebben we niets te klagen en ook over de overige voorzieningen zullen we geen kwaad woord over reppen. Nee, neem dan de hoeveelheid alcohol die in ons bloed zit (het bier en andere cocktails smaakte absoluut goed). En ja,  onze doelstelling is bereikt: we zijn de laatste aanwezigen van de Nederlandse pers (of eigenlijk: überhaupt alle pers en personeel) die nog wakker zijn en rondlopen in het superdeluxe hotel waar Microsoft ons gestuurd heeft. En erg dat wij het vinden… nah!

Hoewel hier en daar nog een verdwaalde Japanner met jetlag rondloopt en een dwaze Nederlander in een staat van beschonkenheid rondloopt, is het verder een en al rustig in Barcelona. Maar man, wat een mooi feestje was de X06. Leuke nieuwe dingen die Peter Moore en consorten ons wisten te vertellen, leuke games die we konden spelen (jaaaa Gears of Wars wordt toch wel heel erg tof) en jaaaaaa de lieve en aangename Spaanse dames die voor iedereen klaar stonden waren op z’n zacht gezegd een zeer goed uitzicht.

Ik weet niet hoe Nederland de X06 ervaren heeft, maar wij kunnen alvast zeggen dat Microsoft de komende tijd nog flink wat in petto heeft. De nieuwe games worden in ieder geval enorm vet, dat kan ik je verzekeren. Hoe dan ook, het is nu al weer 5 uur, tijd om eigenlijk toch wel even naar bed te gaan. Morgen gaat rond half 8 (ai!) alweer de wekker, tijd voor een discussie met de 3 P’s: Peter Moore, Peter Molyneux (!) en Peter Jackson (!!). Jawel, ook de hoge heren uit de industrie zijn aanwezig. Grappig hoor, al die guru’s die ondertussen ook maar mensen zijn en nippen van hun kiwidrankjes, Marlboro sigaretjes en Spaanse pis, pardon: pils.  

Argh, het is alweer 5 uur. Tijd om maar duidelijk eens het bed te ontmoeten. Om half 10 staat Cliffy B. van Gears of War te wachten. En nu maar hopen dat er koffie is en we geen vijf minuten te laat komen (ja Peter, ook wij kunnen goedkope grappen maken). Jongens en meisjes, ik wens jullie nog een prettige dag en tot vrijdag alvast: ik ga nog even van mijn ‘nacht’rust genieten.

Met vriendelijke doch wazige groeten,

Rechtstreeks vanuit hartje Barcelona,

Jaap en Frans