Na jaren regeringen te hebben gehad met PvdA en VVD in de hoofdrol, had (en kan het) het dit jaar misschien nog wel eens een stuk gekker kunnen lopen. Leefbaar Nederland kwam namelijk een tijdje geleden met haar agenda punten, wat tot gevolg had dat de partij in de peilingen opeens met 22 zetels stond.

Een man die de partij op sleeptouw nam was Pim Fortuyn, was ja, want sinds de uitspraak van Jan Nagel in het tv-programma Buitenhof is Fortuyn van de lijsttrekkers-positie afgehaald. Een aktie die gezien de uitspraken van de man wel te verwachten was.

Zo vertelde hij gisteren aan de Volkskrant artikel 1 van de grondwet te willen veranderen (Allen die zich in Nederland bevinden worden in gelijke gevallen gelijk behandeld et cetera) Artikel 1 veranderen? Hoe haal je het in je hoofd! De kern van onze samenleving veranderen omdat Nederlands volgens een persoon te vol zit, dat is toch te belachelijk voor woorden..

Het wordt na het aftreden als lijsttrekker van Fortuyn nog interessant of de partij zetels gaat verliezen of gaat winnen. Natuurlijk was Pim een charismatisch persoon die vele mensen kon beïnvloeden, aan de andere kant konden de mensen het wel eens zijn met de mening van de partij, maar de gedachtes van Fortuyn iets te rechts vinden.

We zullen het allemaal wel zien in de komende dagen en weken, dat het een spannende en interessante verkiezing wordt staat vast.