Broeders en zusters,

Terwijl de mensheid dikker en dikker wordt, wil ik het hebben over een obesitas aan games. Het valt mij namelijk op dat er gamers zijn die stapels games tegelijk kopen. Het loon is binnen, en omdat ze toch geld zat hebben wordt direct alle nieuwe toppers van afgelopen maand aangeschaft. Vervolgens wordt elk spel maar deels gespeeld voordat de volgende lading games zich alweer aandient. Zonde!

Zelf koop ik zelden recente games, omdat ik niet het geld heb om alles wat nieuw is zomaar aan te schaffen. Als ik een nieuw spel koop zorg ik dat het iets is waar ik echt lang plezier aan kan beleven. Voorbeelden zijn Gears of War, Guitar Hero II en Halo 3. Games waar stuk voor stuk ontzettend veel tijd in kan gaan zitten, en die volle prijs dan ook meer dan waard zijn. Ik vind het heerlijk om mij dan in zo'n spel te verdiepen en er uit te halen wat er in zit totdat ik het zat ben.

Als je stapels games tegelijk koopt ligt die 'zatheidsgrens' veel lager. Na een tijdje spelen heb je het wel weer gezien en ga je verder met die andere game waar je zo naar uit zag. Ook dat spel verdwijnt al weer snel in de kast, omdat er alweer een nieuwe titels is dat je graag wil spelen. Op deze manier haal je dus nooit de volle potentie uit een game en mis je bijvoorbeeld de leuke community online, de fun die je kunt halen met de Achievements, de latere levels die extreem goed zijn of rush je zo door je spellen dat de hele ervaring je ontgaat.

Dus de volgende keer als je loon is gestort en je weer in de winkel staat met een stapel games in je handen, kies één van die games uit en stort je in het spelen van dat ene spel. Zo zul je zien dat je er veel meer plezier uit kunt halen!

Amen