Nuclear Dawn speelt zich af in een toekomst waarin de aarde zwaar heeft geleden onder de Derde Wereldoorlog. De game combineert het real-time strategiegenre met het first-person shootergenre. Het Nederlandse Interwave Studios heeft hard gewerkt aan deze game en dat is te merken, zoals wij al in de review lieten weten:

"Het mooie van Nuclear Dawn is dat de leider op zijn beurt afhankelijk is van de gebeurtenissen op het slagveld. Bestaat het team uit einzelgängers of onprecieze schutters, dan zal hij niet genoeg energiepunten hebben om iets te bouwen. Het team moet bepaalde punten innemen om de energietoevoer te bevorderen. In eerste instantie draaien de potjes dus niet om het uitschakelen van de tegenstander an sich, maar meer om het uitbreiden van je macht. Daar spoort Nuclear Dawn je ook toe aan; het levert relatief veel ervaringspunten op. Pas zodra je een bepaald overwicht hebt, ben je pas echt in staat om een daadwerkelijk offensief te beginnen."

Wil je kans maken op Nuclear Dawn voor PC? Geef dan het juiste antwoord op onderstaande vraag:

Op welke engine draait Nuclear Dawn?

Let op: kom je uit Belgie of bekijk je deze prijsvraag op een iPhone of iPad en wil je meedoen, stuur dan je antwoord en je volledige adresgegevens naar prijsvraag@gamer.nl met als onderwerp 'Nuclear'. Kijk hier voor de spelvoorwaarden.