Nuclear Dawn speelt zich af in een toekomst waarin de aarde zwaar heeft geleden onder de Derde Wereldoorlog. De game combineert het real-time strategiegenre met het first-person shootergenre. Het Nederlandse Interwave Studios heeft hard gewerkt aan deze game en dat is te merken, zoals wij al in onze preview beschreven:

"Nuclear Dawn is een mengelmoesje van een shooter en een strategiespel. De mechanieken achter beide genres wekken de indruk dat ze nauwelijks te combineren zijn, maar blijken elkaar aardig aan te vullen. Sterker nog, het concept zorgt ervoor dat samenwerken met andere spelers eens niet geforceerd aanvoelt. Je wilt daadwerkelijk in een team zitten dat goed op elkaar is afgestemd en waarbij iedereen op z'n eigen manier een steentje bijdraagt."

De releaseparty wordt op vrijdag 14 oktober 2011 in Grand Café XO in Haarlem gehouden, van 20:30 tot 00:30. Tijdens deze exclusieve bijeenkomst worden jij en een vriend of vriendin verwelkomd met een drankje en kun je de rest van de avond kosteloos drinken. De ontwikkelaars van de game zullen ook aanwezig zijn.

Wil je kans maken op Nuclear Dawn voor PC en twee kaartjes voor de release party? Geef dan het juiste antwoord op onderstaande vraag:

Op welke engine draait Nuclear Dawn?

Let op: kom je uit Belgie of bekijk je deze prijsvraag op een iPhone of iPad en wil je meedoen, stuur dan je antwoord en je volledige adresgegevens naar prijsvraag@gamer.nl met als onderwerp 'Nucleardawn'. Kijk hier voor de spelvoorwaarden.