In Nederland is de groei in de markt van de MMORPG's het afgelopen jaar flink toegenomen. Met name titels als World of Warcraft, Guildwars en City of Heroes maken de markt steeds toegankelijker. Ook de game kaarten die je kunt aanschaffen in diverse winkels maakt het gebruik van een Credit Card in veel gevallen overbodig en met name die her-uitvinding van het wiel, want dit soort pre-pay kaarten zijn niet voor het eerst te krijgen, maakt MMORPG's door een breder publiek te spelen. Wat je zoal te wachten staat in de ruines van Ahn'Qiraj

World of Warcraft is één van de MMORPG's die in Nederland door een hele hoop gamers dagelijks, dan wel niet wekelijks wordt gespeeld. De uitermate populaire MMORPG van Blizzard Entertainment is nu bijna een jaar op de Amerikaanse markt en viert haar Europese verjaardag in Februari 2006. Nu bijna een jaar na de lancering van de game is Blizzard aangekomen bij update of in termen patch 1.9, wat wil zeggen dat er in de twaalf maanden na de release van de game 9 updates zijn geweest die het spel op een of andere manier veranderen en waar er al dan niet nieuwe content aan de game is toegevoegd. In het geval van patch 1.9 is dit iets unieks, de deuren van de gezonken ruines van Ahn'Qiraj moeten worden geopend, en dat is iets waar de gehele server waarop je speelt aan mee zal moeten werken. Van level 10 warrior tot level 60 druid, iedereen zal zijn of haar steentje moeten bijdragen om er voor te zorgen dat de vele schatten die Ahn'Qiraj rijk is onder de bevolking kan worden verdeeld. Vrees echter niet als je op een server zit waar de populatie minimaal is of die net van start is gegaan. The Gates of Ahn'Qiraj openen zichzelf na een maand of in ieder geval een langere periode van zelf.

De ingang van de ruines en een van de wachters

Hoewel het openen van de deuren van de gezonken ruines een éénmalig evenement is, zullen de spelers op de meeste servers toch ruim twee tot drie weken bezig zijn om de componenten die benodigd zijn om de sleutel tot de deur te vormen, bij elkaar te verzamelen. Als de deuren eenmaal geopend zijn, dan zijn ze voor altijd geopend en toegankelijk voor een ieder om zijn of haar geluk te beproeven.

De gecombineerde architectuur van de Qiraji en de Sithilid

Natuurlijk is de vraag wat je zoal zal terug vinden in Ahn'Qiraj en of het openen van die deuren wel de moeite waard is. Als je Blizzard mag geloven, dan is het meer dan de moeite waard, want elk type speler en elk type Guild krijgt de kans om hier leuke items te vinden en veel plezier te beleven. Het eerst dat je tegenkomt en waar je een weg door heen zal moeten banen zijn de ruines van Ahn'Qiraj. Deze instance is gemaakt voor 20 personen en zal voor de kenners dezelfde uitdaging of zelfs een betere uitdaging bieden als de pas verschenen Zul'Gurub instance in Stranglethorn Vale. Pas als je jezelf een weg gebaand hebt door de vele Sithilid en Qiraji insecten en gedrochten kan je Guild eens proberen de 40 personen instance dungeon te gaan verkennen. Met ongeveer de zelfde moeilijkheidsgradatie als Molten Core, is het de bedoeling in The Temple of Ahn'Qiraj om de twee Keizers van de Qiraji, Vek'nilash en Vek'lor, een halt toe te roepen en ze te laten merken dat er voor dit kwaadaardige ras geen plaats is op Azeroth. Een hele uitdaging en eentje waar spelers nog een flinke kluif aan zullen krijgen.