Whacked. Er kon geen betere titel worden gekozen voor deze Xbox-game. Whacked heeft namelijk twee betekenissen heeft. Een whacked persoon is of krankzinnig of in elkaar geslagen. In deze tv-quiz zijn de presentator en de kandidaten in ieder geval krankzinnig en dat in elkaar geslagen worden komt ook wel goed….

Hoe gaat dit fijne spel? Je bent vooral bezig met het verslaan van je mede-kandidaten en dit kun je doen door hem of haar te bewerken met een keur aan wapens, zoals bijvoorbeeld een reusachtige nietmachine, verschillende soorten explosieven, honkbalknuppels, eierblasters of granaten in de vorm van rubberen eendjes. Je kunt kiezen in welke omgeving je dit wilt doen en hoe je dit precies voor elkaar wilt krijgen. Maar eigenlijk komt het steeds op hetzelfde neer. Je rent rond, raapt wapens op en blaast, verpletterd, schiet of verpulvert je tegenstanders.

Maar… het is niet alleen maar om je heen maaien, dit spel heeft wel degelijk verschillende doelen. In King of the Hill moet je bijvoorbeeld een bepaalde plek in het level zien te bereiken. Daarna probeer je te voorkomen dat anderen je van jouw plekje verdrijven. In een ander spel moet je zoveel mogelijk sterren verzamelen. Wie als eerste een bepaald aantal sterren heeft opgeraapt, wint het spel. Of hou het lekker simpel en kies voor de frag-game: schiet wild om je heen en scoor de meeste kills.

Tussen de levels door wordt iedereen getrakteerd op grappige filmpjes, commercials en interviews met de deelnemers. Whacked is een simpel, soms grappig maar niet al te diepgaand spel (mocht je dat toch nog denken). Erg leuk om in een groepje te spelen, of straks online via Xbox Live.