Virtua Tennis 4 (hands-on) | Gamer.nl

Virtua Tennis 4 (hands-on) | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De PlayStation Move en Virtua Tennis 4 kunnen een ideale combinatie worden. Qua vorm had de Move natuurlijk net zo goed het handvat van een racket kunnen zijn geweest. Het is nog afwachten wat de Move kan betekenen voor de overige sportspellen (al zijn we wel al enthousiast over Sports Champions), maar voor tennis is het in ieder geval een uitstekend stukje hardware met veel potentie.

Trouw aan de basis

Wij mochten even de baan op om een kort potje te spelen. Omdat je van de Move voor deze game verder geen knoppen nodig hebt, kun je al je aandacht richten op het slaan van de bal. De Move registreert elke beweging die je maakt goed en dat vertaalt zich naar een vloeiend potje tennis. Vanaf het eerste moment dat je op de baan staat, voelt de Move-besturing vertrouwd. In de gespeelde versie was de moeilijkheidsgraad niet al te hoog gezet, waardoor er nog niet echt een representatief beeld kan worden gevormd van de game. Zo was het onmogelijk om de bal buiten de lijnen te slaan en lukten sommige slagen gewoon, terwijl de bal normaal gesproken het net niet eens zou hebben gehaald. Daarnaast ontbraken veel soorten slagen, zoals de dropshot en het lobje. In de uiteindelijke game zal dit alles uiteraard wel aanwezig zijn, verzekerde de woordvoerder ons.

Virtua Tennis 4 blijft trouw aan de basis van de serie, die ondanks een hoger dan normale balsnelheid en simpele manier van besturing de sport op een vrij realistische manier benadert. Dit maakt de serie toegankelijk en tegelijkertijd diep genoeg om ook de wat fanatiekere fans tevreden te houden. De kracht van Virtua Tennis is het gevoel dat je echt controle hebt over wat er gebeurt op de tennisbaan, of dat je juist moet zwoegen om de bal over het net te krijgen. Dit gevoel kan Virtua Tennis 4 benaderen wanneer de ontwikkelaar ervoor zorgt dat de toegezegde slagmogelijkheden ook daadwerkelijk aanwezig zijn.

Virtua Tennis 2009 werd nog verweten dat het een algeheel gebrek aan vernieuwing vertoonde. Over concrete verbeteringen of nieuwe spelmodi wilde de woordvoerder nog niks kwijt, maar hij gaf wel aan dat het spel genoeg verbeteringen en nieuwe opties bevat om een nieuw deel in de serie te rechtvaardigen. De speelbare versie focuste zich voornamelijk op de PlayStation Move en het gebruik van stereoscopisch 3D, waardoor we zelf nog weinig nieuws hebben kunnen ontdekken. Ondanks de aandacht voor de nieuwe hardware en de nieuwe mogelijkheden voor de weergave van het spel is Virtua Tennis 4 overigens ook gewoon op de traditionele manier te spelen, dus met een controller en zonder dat rare brilletje op.

Driedimensionaal tenni en

Het 3D-effect was niet dusdanig indrukwekkend dat we dit als één van de spellen zouden noemen waarvoor je een 3D-televisie in huis zou moeten halen. Het werkt verder wel prima; je kunt goed diepte inschatten om je slagen wat beter te kunnen timen en het lijkt net of de bal echt op je afkomt, maar verder heeft het spel niet dat spectaculaire element dat een horror- of actiegame wel zou kunnen bieden.

Virtua Tennis 4 zal het wiel niet opnieuw uitvinden, maar dat is ook totaal niet nodig. Iedereen die plezier heeft beleefd aan het vorige deel in de serie zal zich waarschijnlijk ook prima gaan vermaken met deze editie. De toevoeging van de PlayStation Move-besturing en stereoscopisch 3D geven de game wel net dat beetje extra. Virtua Tennis 4 is tot op heden enkel aangekondigd voor de PlayStation 3. Of de game ook voor andere platformen zal verschijnen is tot op heden nog niet bekend.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou