Starsiege Tribes is nooit zo succesvol geworden als het verdiende. Ondanks de grote community die erachter hing, heeft het bij het gewone publiek geen naamsbekendheid weten te verwerven. Misschien had het gewoon nog ietsje later uitgebracht moeten worden, toen online gamen wat populairder werd. In ieder geval ziet het er nu naar uit dat Tribes 2 wel de naamsbekendheid gaat krijgen. Natuurlijk omdat het internet groter geworden is en meer mensen, dus niet alleen maar l337 nerds, aan zich heeft weten te binden, maar ook dankzij de hulp van Sierra, die de game uit gaat geven.

Toevallig zag ik het eerste deel laatst nog liggen voor weinig geld in één of andere budgetbak. Gelijk kwamen de herinneringen van de online shooter weer naar boven. Met de teams die elkaar het leven zuur maakten door zoveel mogelijk vlaggen van elkaar te gappen en bepaalde plaatsen zo lang mogelijk bezet te houden. Dingen die we later weer terugzagen in games als Delta Force. In het spel waren zowel het individu als het hele team belangrijk. Je bepaalde je strategie als team, en dan kwam het op de individuen aan in de echte battle. Tactisch, maar toch actievol.

Tribes 2 zal dit concept voort blijven zetten, maar dan met een betere grafische engine, nog meer en grotere indoor en outdoor werelden, nieuwe wapens, nieuwe voertuigen, een nieuw ras en nieuwe gamemodes. Starsiege Tribes in het kwadraat dus. Toch zal Sierra ervoor gaan zorgen dat het ook toegankelijk zal blijven voor de nieuwe spelers, zodat deze niet direct alle hoeken van de outdoor werelden worden getoond door de hardcore Tribes spelers van het eerste deel. Hoe ze dit aanpakken? Ze gaan een nieuwe mode inbouwen, waar je een éénpersoons training kunt volgen, en waarin je precies geleerd wordt hoe je de AI opdrachten moet geven, en de tegenstanders af moet slachten.

Wat ook bijzonder is aan Tribes 2, is dat je met maximaal 50 mensen op één server kan spelen. Eventueel kun je daarbij ook bots toevoegen tot dit maximum bereikt wordt. Het kan via LAN of gewoon via het internet gespeeld worden op deze manier.