Na Tony Hawk 1 t/m 4 gooide Neversoft het vorig jaar op een andere boeg met Tony Hawk's Underground. De opzet van de game werd flink door de war geschud, wat de game een fris gevoel gaf. Zowel de gamers als de ontwikkelaar vonden de stijl wel appetijtelijk, waardoor nu een tweede deel in de Underground reeks aangekondigd is. Feitelijk gaat het hier dus om de zesde Tony Hawk titel, die op de E3 uit de doeken is gedaan. Een korte samenvatting.

In Tony Hawk's Underground is Neversoft afgestapt van het rijden met bekende skaters. Hoewel de skategoden nog wel in de game aanwezig zijn, hebben ze niet zo'n prominente rol en worden ze meer gebruikt als 'de ultieme wijsgeren'. In Tony Hawk's Underground 2 doet men op dit gebied een kleine stapje terug in de richting van deel 1 t/m 4, de hele game draait namelijk rondom het thema “Team Hawk vs. Team Margera”, wat betekent dat je ook weer met Tony Hawk of Bam Margera aan de haal kunt gaan. De battle tussen deze twee skate teams speelt zich af tijdens de World Destruction Tour, een naam die een goede indicatie geeft voor het soort gameplay dat je in THUG2 mag verwachten.

Er kan in THUG2 namelijk veel gesloopt worden, van levels tot voorbij lopende mensen. Zo kun je van je skateboard afstappen en muren taggen met graffiti, objecten oppakken en deze richting voetgangers smijten en wordt soms zelfs het hele level op hardhandige wijze tot puin geschoten, wat natuurlijk weer de nodige nieuwe skatespots oplevert. Een andere terugkerende feature zijn de bestuurbare voertuigen, naar mijn mening een van de minste aspecten van de vorige Tony Hawk game, die dit keer vrij extreem zijn.

Als je na al dit non-skating geweld dan toch nog steeds op je board staat, heeft Neversoft de zogenaamde “slo-mo focus control” nog voor je in petto. Door in slow-motion door het level heen te vliegen kun je je tricks een stuk nauwkeuriger landen, wat waarschijnlijk zal betekenen dat er weer enkele ondoenlijk moeilijke goals in de game verwerkt zijn.

Om deze goals toch te behalen heb je de beschikking over een groot arsenaal aan skaters. Natuurlijk heb je je eigen team, waarin je continu van skater kunt verwisselen, maar kun je ook 'inwoners' van de levels in je squad opnemen. In totaal moeten er zo'n 20 skaters in de levels verstopt zitten, variërend van echte skatehomies tot Hot-Dog verkopers met de meest rare outfits. Deze custimization is sowieso een van de punten waar Neversoft flink wat tijd aan besteed heeft. Je skater kan op nog meer manieren van uiterlijk veranderd worden en de varianten graffiti zijn divers.

En alsof de game nog niet bol genoeg stond van de features kondigde Neversoft ook aan dat THUG2 feitelijk '2 games in one' is: er zullen maar liefst 100 klassieke goals opnieuw tot leven gebracht worden in de classic mode. Fans van die eeuwig wegtikkende 2 minuten meter en het verzamelen van de letters SKATE kunnen hun hart ophalen, want zowel deze goals als de oude levels maken hun rentree.

Op het moment van schrijven is nog niet bekend op welke platformen THUG2 uitkomt en is ook over een mogelijke online optie nog geen word gerept. Daarnaast zijn er nog geen screenshots aanwezig, deze zullen als ze beschikbaar komen zo snel mogelijk geplaatst worden. Wel kunnen we je een trailer aanbieden die bovenstaande feiten nog eens visueel benadrukt.