In deze free-roaming open wereld actiegame ben jij de held. De held tegen wil en dank die met vijftig dollar op zak het in zijn bol haalt om de stad op stelten te zetten. Ene Preston is in rap tempo bezig om al het vastgoed in Vegas op te kopen met als ultieme doel de stad om te vormen in een soort Disney-achtig pretpark, met mierzoet zuurstok-entertainment voor het hele gezin. Jouw belangrijkste missie en tevens de hoofdlijn van het verhaal is het dwarsbomen van de snode plannen van deze Preston.

Het is in This is Vegas de bedoeling dat je vooral lekker de beest uithangt en dingen doet die voldoen aan het smoezelige imago van de stad. Door met succes aan allerlei illegale en semi-illegale activiteiten deel te nemen vergroot je je reputatie en populariteit. Het is nog niet duidelijk wat het effect van reputatie en populariteit zullen hebben op de gameplay. De structuur van het zijmissiesysteem heeft wel iets weg van de zijmissies in Saints Row, waarbij je door vaker op dezelfde locatie een zijmissie te doen, een level hoger kwam en het telkens ietsje moeilijker werd.

Stel je voor dat je qua zijmissies bijvoorbeeld deel kunt nemen aan illegale straatraces (mmm, waar hebben we dat toch eerder gezien?), waarbij je begint in een oude ragbak en na een aantal missies de beschikking hebt over gepimpte wagens. Of dat je besluit deel te nemen aan een soort fight club waar je in een smerige kelder begint met knokken en je vervolgens opwerkt naar freefighter in een soort Super Bowl-stadion.

Naast zijmissies kun je ook gewoon lekker andere activiteiten ondernemen, vergelijkbaar met de dingen die je met je vrienden in GTA 4 ging doen. Gokken in casino's, zuipen, dansen, vechten in nachtclubs, je eigen nachtclub beginnen en runnen, gevaarlijke vrouwen versieren, een VIP-netwerk opbouwen, enzovoorts.

Tot nu toe loopt This is Vegas niet over van originaliteit. Het spel heeft potentie, maar het is nog even de vraag of ontwikkelaar Surreal Software een leuk geheel weet te smeden uit de verschillende activiteiten. Als het spel zichzelf niet te serieus neemt, kan dit best wat worden. De setting is in ieder geval tof, de visuele stijl van het spel zorgt wel voor dat Vegas-gevoel, maar qua speelbaarheid en pure lol tasten we nu nog in het duister.