Je weet het misschien niet, maar eigenlijk had je nu niet achter je PC kunnen zitten, maar zat de PC achter jou aan, althans, als het universum van The Terminator waarheid was geworden. Op 29 augustus 1997 vindt namelijk Judgement Day plaats. Het verdedigingssysteem van het Amerikaanse leger is zelfbewust geworden en lanceert nucleaire raketten op de vijanden van de VS, die even hard terug slaan. Meer dan 3 miljard mensen laten in die eerste dagen het leven. Na deze wereldwijde zonnebank actie verschijnt er ook nog een leger van dodelijke machines, die één doel hebben, namelijk het uitroeien van de mensheid. Het einde der tijden is nabij, of toch niet?

Natuurlijk niet, anders zouden we over dit populaire en positieve thema geen game kunnen maken. Toch is de wereld in Terminator 3: War of the Machines een groot slagveld. Het spel, ontwikkeld door Clever's Games, zou zowel een aantrekkelijk single- als multiplayer gedeelte moeten bieden.

Singleplayer In de singleplayer campaign, die tien missies zal bevatten, stap je in de schoenen van de gouveneur van Californie, de ex-wereldkampioen bodybuilding, de man die meer mensen afschoot dan welke acteur dan ook* en de man die vooral bij de dames erg populair is. Dames en heren, mag ik uw applaus voor de Oostenrijkse eik himself, Arnold Schwarzenegger. Je speelt inderdaad als Arnie, die voor de gelegenheid zijn stem heeft geleend om het karakter nog overtuigender te doen overkomen. In de eerste vijf missies neem je het op tegen de mensen, die verenigd zijn in de "Tech Com revolutionaries". Arnold wordt echter gevangen genomen door Tech Com en geherprogrammeerd om tegen zijn oude robotbuddies te vechten. De levels van de singleplayer campaign volgen grotendeels de locaties in Terminator 3. Je zal dan ook onder andere in Los Angeles en in een kapot geschoten haven knokken, maar ook de slagvelden van de toekomst zullen werkelijkheid worden. Multiplayer

Multiplayer anno 2003 betekend uitgebreide levels, klassen en voertuigen. Allen zijn aanwezig in Terminator 3. Het spel biedt plek voor 32 strijders, die de Skynet kant of die van de mensen kunnen kiezen en de keuze uit 8 klasses hebben. Elke klasse heeft zijn eigen voor en nadelen. Zo kunnen de SkyNet T-900 Endoskeletons dankzij hun unieke gezichtsvermorgen bijna alles tegenstanders zien, maar kunnen ze zichzelf niet repareren, zoals de menselijke tegenhanger kan. De mensen kunnen kiezen uit de scout, hunter, heavy hunter en supply klasse kiezen. De Terminators moeten het doen met de T900 (een soort wandelende tank) en de Infiltrator (die zich als mens kan voor doen). Ook zijn er twee verschillende voertuig klasses aanwezig, elk met zijn eigen snelheid, bewapening en bepantsering. De mensen zullen echter geen vliegtuigen hebben, want Skynet bezit het volledige luchtruim. Toch hoef je als mens niet bij de pakken neer te zitten, want er zijn voldoende raketten en andere wapens om vliegtuigen uit de lucht te halen.

Over wapens gesproken, Terminator 3 bevat zo'n 16 verschillende wapens, van de Desert Eagle, M4A1, Barrett M82 sniper rifle, Heckler & Koch G3 assault rifle, M4A1 en X-29 van de mensen tot de fased plasma rifles en cannons van de cyborgs. In totaal zullen er 10 levels, die voornamelijk gebaseerd zijn op de film, aanwezig zijn en daar lijken we het mee te moeten doen, want er zullen geen mod tools met het spel released worden. Of dit digitale gereedschap later nog zal verschijnen is nog niet bekend.

De drie game modes in de multiplayer optie lijken op die van Unreal Tournament. Zo is er de Domination mode, waarbij je zoveel mogelijk checkpoints voor een bepaalde tijd moet verdedigen. De tweede mode is de Mission Mode, die elke partij een opdracht geeft die moet worden uitgevoerd. Als laatste is er Team Deathmatch.

Is de Terminator een killer?

In een vergeten verleden verschenen de games Terminator Future Shock en Terminator Skynet. Beide games werden geplaagd door de nodige bugs, maar hadden een sfeer die ongeevenaard is. Je had echt het gevoel dat je je in de wereld van de Terminator begaf. Dit zelfde gevoel had ik bij het zien van de screenshots. Grafisch stelt Terminator 3: War of the machines niet zoveel voor, iets wat waarschijnlijk ook voor milde systeemeisen zal zorgen. Het spel lijkt het dan ook van de sfeer, de verschillende missies en multiplayer moeten hebben. Want zeg nu eerlijk, wie wil er niet in de schoenen van Arnie stappen?

Terminator 3 staat gepland voor 18 november, de zelfde dag dat de Terminator 3 DVD zal verschijnen, wat een toeval

Meer info en wat plaatjes kun je vinden op de officiele pagina. *Of valt deze eer te beurt aan wijlen Charles Bronson?