Elk jaar kijk ik weer met afgunst naar de EA Sports serie. Voetbal, basketbal, ijshockey, bijna alle populaire sporten zijn vertegenwoordigd, op één sport na: tennis. Tennis is het lelijke eendje van de sportgames. Het aantal tennisgames is op twee handen te tellen en de kwaliteit is bij de meeste van een belabberd niveau. Waarom? Joost mag het weten, maar feit is wel dat alle tennisfans het niet makkelijk hebben. Als terugkerend hoogtepunt van elk jaar is het uitkomen van de Roland Garros titel. Sinds het Roland Garros toernooi van 1997 konden we elk jaar een gelijknamige titel verwachten. Konden, want volgend jaar zal er geen RG titel meer verschijnen en dat is maar goed ook, want de serie werd elk jaar slechter.

Het zijn net kleine kometen die tennisballen

Ubi soft probeerde het met All Star Tennis 2000, maar had het beter No Star en No Tennis 2000 kunnen noemen. Het enige tennisspel op de PC dat erg goed is en op eenzame hoogte staat is Roland Garros 97. Dit jaar probeert Microids een aanval te doen op de positie van RG97 met Tennis Masters Series (TSM). TSM is gebaseerd op de Super Nine Toernooien van de ATP Tour.

Voor alle tennis noobs onder ons zal ik een korte uitleg geven. Er zijn elk jaar 4 grandslam toernooien, naast deze toernooien zijn er 9 grote toernooien, ook wel de Super Nine toernooien waar spelers veel geld en punten kunnen verdienen. De acht spelers die de meeste punten verdienen mogen aan het einde van het jaar naar het officieuze Wereld kampioenschap, waar gestreden kan worden om de WK titel.

Hopelijk heeft ie wel z'n handen gewassen

Terug naar het spel. TMS heeft een licentie van de ATP gekregen die recht geeft op de echte stadions met sponsors. Dus geen space banen en fake sponsors, maar de real deal. Helaas bevat deze licentie niet het recht op spelersnamen. Verwacht dus geen Pete Sampras en Andre Agassi, want die konden helaas niet betaald worden.