De PlayStation consoles van Sony lijken onlosmakelijk verbonden te zijn aan de Tekken serie van Namco. Sinds de PlayStation 1 zijn er al zes delen van Tekken verschenen en ook voor de PlayStation 3 staat weer een Tekken gepland. Ook de PSP hoort bij de PlayStation-familie en daar verschijnt nu ook een Tekken game op. Tekken: Dark Ressurection voor de PSP is gebaseerd op de gelijknamige arcadehal game die weer gebaseerd is op Tekken 5. Tekken: Dark Ressurection is dus eigenlijk een soort van Tekken 5,5. Wij mochten door middel van een beperkte demo even kennis maken met deze draagbare Tekken. Het is jammer dat onze versie van Tekken: Dark Ressurection zo beperkt is: we konden alleen de arcadebattle en de draadloze multiplayer proberen. Bij gebrek aan iemand met een PSP en dezelfde versie van Tekken: Dark Ressurection is het bij arcadebattle gebleven. Wel kan ik vermelden dat Tekken: Dark Ressurection voor de multiplayer jammer genoeg niet gebruik gaat maken van Infrastructure-mode. Wel zullen er via Infrastructure allerhande items en de zogenaamde ghost option te downloaden zijn. De ghost option is een mode waarin je jezelf kunt opnemen en via het internet door kan sturen naar andere spelers die het vervolgens tegen jouw character kunnen opnemen. Of dit nieuwe trucje werkt zal uit de reviewversie moeten blijken.

Zoals hierboven vermeld, is alleen de singleplayer in de vorm van arcadebattle speelbaar. Het leuke is wel dat Namco/Bandai alvast alle speelbare characters voor deze demo vrijgegeven heeft, waardoor we de mogelijkheid hebben gekregen om met elk van de vechter, oude en nieuwe, te kunnen spelen. Tekken liefhebbers van het eerste uur spelen zo met deze game weg, aangezien de bewegingen voor het grootste deel hetzelfde zijn als in voorgaande Tekkens. In de uiteindelijke versie van Teken: Dark Ressurection zul je uit zo’n 30 verschillende personages kunnen kiezen. De twee nieuwe personages in deze game zijn de sterke, maar langzame Dragunov en de snelle Lili.   Al vanaf het zien van de waanzinnig vette introfilm, zit je weer helemaal in de Tekken-sfeer. Namco staat bekend om het maken van mooie CGI-filmpjes en de introfilm van Tekken: Dark Ressurection is een van de mooiste die ze tot nu toe gemaakt hebben en doet veel wat we tot nu toe gezien hebben op de PSP verbleken. Niet alleen met het introfilmpje schopt Tekken: Dark Ressurection alle andere games aan de kant, ook de ingame graphics behoren tot de beste die we ooit gezien hebben op de PSP. Tekken: Dark Ressurection mag zich volgens ondergetekende scharen tussen games als Daxter en Syphon Filter. De game loopt als een tierelier op een strakke 60 frames per seconde en tijdens de cut-scenes zakt deze in naar 30 frames per seconde. Tekken: Dark Ressurection is op grafisch gebied goed te vergelijken met Tekken 5 voor de PS2, wat als een groot compliment beschouwd mag worden.

Ik heb veel plezier beleefd met deze demo, ook al was deze te beperkt om meer opties te kunnen testen. Hiervoor is het wachten op de reviewversie. Zo als het nu lijkt wordt Tekken: Dark Ressurection een van de beste, zo niet dé beste fightinggame voor PSP. De gameplay is vloeiend en werkt goed op PSP en de graphics zijn buitengewoon. Het is alleen wel jammer dat je het nog steeds niet online kunt opnemen tegen een andere spelers, zoals dat wel kan bij een game als Dead or Alive. Hiervoor zullen we denk ik nog even moeten wachten op Tekken 6.