Preview
Nina Williams Tekken 7

Tekken 7

Minipreview

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

Het is alweer een tijd geleden dat er een Tekken-game is verschenen, terwijl rivaliserende series als Mortal Kombat en Street Fighter de laatste jaren poogden hun series te vernieuwen. Tekken 7 moet in 2017 uit de schaduw stappen van zijn Japanse arcadevariant, zodat consolegamers en dit keer ook pc-gebruikers met de fighting-game aan de slag kunnen. In een korte presentatie zien we hoe ontwikkelaar Bandai Namco een nieuwe draai wil geven aan de hoofdformule die al sinds 1994 tot de grootsten in het genre behoort.  

De in 2010 aangekondigde Tekken X Street Fighter-crossover verkeert nog altijd in ontwikkelingshel, maar een voorproefje van deze samensmelting der fighting-titels is in Tekken 7 al te spelen. Demonenkrijger Akuma uit het Capcom-kamp neemt het in een hands-off demo op tegen Heihachi, de oude rot uit de Tekken-games. De traditionele elementen uit deze gamereeks worden in dit gevecht afgewisseld met een nieuwe toevoeging aan het arsenaal, de zogenaamde Rage Arts. Wanneer je aan de verliezende kant van een ronde staat en driekwart van je gezondheidsbalk kwijt bent, zet je een speciale aanval in die immens veel schade doet en begint nadat een cutscene zich ontvouwt.

Tekken 7

De vloeiende overgang tussen film en game zijn in de enkele rondes die we zien indrukwekkend. Tekken 7 ziet er prachtig uit en is niet langer een extract van de geanimeerde introfilmpjes uit de games. De Rage Arts kunnen echter ook misgaan en wanneer je de aanval mist, heeft de tegenstander de kans om je flink te af te straffen. Dit zien we onder andere in een gevecht tussen nieuwkomers Shaheen en Lucky Chloe, die onderdeel zijn van een roster dat 28 vechters telt. Bij de lancering van de game zijn er daarbij tien levels speelbaar.

Met Tekken 7 wil Bandai Namco de nieuwe generatie spelcomputers en de pc-wereld betreden en daar slaagt de studio visueel alvast in. Voor de Tekken-veteranen lijkt er dus eindelijk licht aan het einde van de tunnel te zijn.

Tekken 7 komt begin 2017 naar pc, Xbox One en PlayStation 4. Tijdens en kort na E3 schrijft Gamer.nl naast uitgebreide impressies ook een aantal minipreviews, om bezoekers van een constante stroom aan nieuwe informatie te voorzien.

Door Sander van Dalsum

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Level editor van Hotline Miami 2 nu verkrijgbaar 'PlayStation Neo heeft geen invloed op levensloop PlayStation 4'
3

Reacties op: Tekken 7

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Tektwo

  • 23 juni 2016 10:26
  Ik hoop op een artikel over de beste Fighting game van het jaar.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • toeterbaas198219

  • 23 juni 2016 11:25
  @Tektwo Killer Instinct is al de beste naar mijn denken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  LordLuc

  • 24 juni 2016 08:20
  Ben altijd groot fan geweest van de Tekken games.
  En hoop ook op een nieuwe Dead or Alive.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.