LucasArts is druk bezig geweest met het uitbouwen van nieuwe franchises van het Star Wars universum en The Clone Wars zal in bioscoopfilm en tekenfilm gaan verschijnen evenals de game. Duels tussen verschillende personages zullen daarin centraal staan.

Tijdens de presentatie op de E3 kregen wij een duel te zien dat zich afspeelde op de Teth Palace Bridge tussen Obi-Wan Kenobi en Asajj Ventress. Door de Wii-afstandsbediening naar links of rechts te bewegen kun je wat lichtere bewegingen maken met de Lightsaber. Door naar boven of naar beneden te bewegen maak je al wat hardere klappen en door vooruit te steken kun je zelfs door blocks van je tegenstander breken. Naast deze standaardmoves die alle personages hebben zijn er ook persoonlijke combo's en technieken. Jedi's kunnen uiteraard ook de Force gebruiken.

Tijdens de gevechten zul je ook de welbekende saber locks hebben wanneer twee tegenstanders dicht tegen elkaar aan staan en proberen uit te maken wie de sterkste is door de zwaarden tegen elkaar aan te duwen. The Clone Wars heeft hier minigames van gemaakt waarbij de speler moet winnen om als overwinnaar uit de saber lock te komen. Zo zul je knoppencombinaties moeten uitvoeren, of de Wiimote goed timen om bepaalde combo's te maken. Dit is een leuke feature die de game interessant maakt.

Mocht je de vijand af en toe missen bij het rondzwaaien van je lichtzwaard, dan zul je snel merken dat de omgevingen ook verwoestbaar zijn en je ook daar je voordeel mee kunt doen. De omgevingen zelf zullen ook bewegen en dynamisch zijn zodat je snel het gevoel krijgt in de tekenfilm of bioscoopfilm zelf te zijn beland.

De bekende Star Wars personages zijn natuurlijk van de partij zoals Yoda, Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi, Mace Windu en velen anderen. Ook de omgevingen zijn de Star wars kenners wel bekend. Ook in Nederland zal de tekenfilm op de televisie worden uitgezonden al weten we nog niet precies op welke zender. Zodra we dit weten hoor je het van ons.