Team-based games met voertuigen worden steeds hotter. Sinds het waanzinnige succes van Battlefield 1942 verschijnen er met de regelmaat van de klok dergelijk games op de markt. Eén van de aangekondigde games is Star Wars: Battlefront. En zeg nu zelf, wie wil er nu niet in een AT-AT het slagveld betreden? Vraag is alleen of Star Wars: Battlefront echt wat nieuws te bieden heeft, of dat het gewoon Battlefield: Star Wars is.

Het Star Wars universum, de een vindt er niets aan, de ander droomt van de Millenium Falcon. Naast een flink aantal films en tientallen boeken, is Star Wars een populair onderwerp voor computerspellen. Van Jedi Knigt: Dark Forces, Star Wars: X-Wing vs. Tie Fighter tot het recente succes Star Wars: Knights of the Old Republic. Alle genres zijn bijna betrokken, van MMORPG tot FPS tot RPG, er is zelfs een Star Wars schaakspel. De nieuwste loot aan Star Wars franchise tak is Star Wars: Battlefront. Een game, die er naast Star Wars: Republic Commando, indrukwekkend uit ziet. Tijd om uit te zoeken wat we kunnen verwachten.

Star Wars: Battlefront speelt zich af tijdens twee oorlogen. Als eerste kunnen we strijden tijdens de Galactic Civil War, een periode die we kennen uit de Episode IV tot VI films. Ook de andere films worden niet vergeten, het tweede strijdtoneel is namelijk de Clone Wars, welke te zien zijn in Episode I tot III. Totaal wordt het spel voorzien van 15 verschillende levels. Een groot aantal zal bekend voorkomen uit de films. Bevestigde locaties zijn Hith, Endor, Yavin 4, Geonosis en Naboo.

Star Wars: Battlefront is voorzien van vier speelbare fracties, die overeenkomen met de films. Het spel is voorzien van de Rebel Alliance, Imperial Army, Clone Army en Droid Army. Alle fracties hebben hun eigen (standaard) basisunits: infanterie, snipers en scouts. Wel zien de units er voor ieder leger uniek uit, maar echt bijzonder is het echter niet. Leuker wordt het om naar de unieke units per fractie te kijken. Alle vier de partijen hebben hun eigen, unieke unit. De Republic forces kunnen de hulp verwachten van een unit met een jet pack, terwijl de Imperial Forces een orbital bombardment kan oproepen. Wel kunnen alle units, ongeacht de class, voertuigen besturen en turrets bemannen. Het verschil tussen de classes komt vooral in de onderlinge strijd naar voren.