Vorige maand stond Mallorca even in het teken van de Sierra Spring Break. Dit evenement, georganiseerd door uitgever Sierra, liet de opmerkelijke, soms verrassende maar altijd uitstekende line-up zien van alle spellen die hoogstwaarschijnlijk (maar je weet maar nooit) dit jaar uit gaan komen. Ook de Xbox Live Arcade-spelletjes passeerden de revue onder de merknaam Sierra Online.

De oude rotten onder ons zullen bij de naam Sierra Online vast denken aan het wijlen Sierra On-line, de ontwikkelaar die je misschien nog wel kent van de aloude klassiekers als Leisure Suit Larry of King's Quest. Welnu, niets van dit alles is van toepassing op het hedendaagse Sierra Online: met deze naam beoogt men het casual gaming-segment aan te snijden door toegankelijke en niet al te dure spellen te ontwikkelen. Perfect voor bijvoorbeeld Xbox Live Arcade dus. Voor 2008 heeft men in ieder geval drie spellen op het oog, te weten Assault Heroes 2, Zombie Wranglers en Sea Life Safari, waarvan de eerste overigens vandaag is verschenen. Wat kun je verwachten?

Assault Heroes 2

Hoe duur? 800 Microsoft punten

Wanneer? 14 mei

Vervolg op de top-down shooter van een paar jaar geleden waarin je met een autootje tientallen tegenstanders onder vuur neemt. Terwijl je rijdt met de ene analoge stick, gebruik je de andere om te vuren. Een beetje zoals de besturing van Geometry Wars dus. Met deel twee beloven de ontwikkelaars het stukken te voet beter en vooral leuker te maken. Het is nu duidelijker waar je loopt en waar de vijanden zijn. Wordt er op je geschoten, dan heb je nu tenminste de kans om weg te rollen van vijandelijk vuur. Mocht je voertuig kapot zijn, dan is het mogelijk om vijandelijke auto-tjes en helikoptertjes te kapen. Ook het nieuwe jasje maakt het spel aantrekkelijker en dat je nu ook omgevingen in de ruimte hebt (inclusief ruimtescheepje), komt de afwisseling ten goede. En dat het allemaal ook coöperatief te spelen is, maakt het alleen nog maar meer aantrekkelijker.

Zombie Wranglers

Hoe duur? Waarschijnlijk 800 Microsoft punten

Wanneer? Zomer 2008

De zombies komen opnieuw naar de Xbox 360 toe, ditmaal in de vorm van het kinderlijke Zombie Wranglers. Als klein knaapje of grietje dien je in verschillende omgevingen op een zo originele en ludiek mogelijke wijze zombies uit de weg ruimen. Deze niet al te snuggere ondoden hebben namelijk de stad Potters Field in hun greep en dat maakt de wereld er natuurlijk niet beter (en levendiger…) op. Gewapend met je trouwe Wrangler-Pack en voorzien van speciale mogelijkheden – die overigens bij elk van de acht te kiezen personages anders zijn – ga je daarom op zoek naar de zombies en ruim je ze uit de weg, voordat het te laat is.

Zombie Wranglers viel vooral op vanwege het cartooneske uiterlijk. Geen bloed of rondvliegende ingewanden in dit spel, maar vooral veel vrolijke kleuren werden op je scherm getoverd. Een prima concept dus voor de jeugd die nog niet in aanraking mag komen dat andere zombiespel, Dead Rising. Voordeel van Zombie Wranglers is dat er een vierspelermodus in zit die je on- en offline kunt spelen. Dit spel zal waarschijnlijk niet het beste Xbox Live Arcade-spel van het jaar worden, maar het lijkt ongetwijfeld een leuk en kindvriendelijk tussendoortje te zijn.

  Sea life Safari

Hoe duur? Waarschijnlijk 800 Microsoft punten

Wanneer? Zomer 2008

Minder gericht op actie, maar minstens net zo kindvriendelijk is Sea life Safari. Voorheen was dit een pc-spel, maar Sierra zag er kennelijk brood in en zodoende werd er een conversie gemaakt richting de Xbox Live Arcade. Sealife Safari kan het best vergeleken worden met de Nintendo 64-titel Pokémon Snap, maar dan onderwater.  De bedoeling is dat jij, al varend in je onderzeebootje, 24 foto's maakt van allerlei vissen en andere onderwaterdieren die er zich diep onder de zee bevinden. Hoe mooier de foto, hoe meer punten je er voor zal krijgen. Van dolfijnen tot haaien tot zeepaardjes tot het visje dat zo uit Finding Nemo weg lijkt te komen, allen zijn ze van de partij. Aangezien er een soort van klok in het spel zit verwerkt (gekoppeld aan de interne klok van je Xbox 360), kan het voorkomen dat bepaalde vissen alleen 's avonds of juist 's ochtends zullen verschijnen. Kijk dus niet vreemd op als je bepaalde fotosessies vaker op een dag moet houden.

Niet elk onderwaterbeest heeft overigens zin om te poseren, vandaar dat je ze soms met bepaalde voorwerpen moet raken. Hier zullen ze van opkijken en juist die reactie moet je op de gevoelige plaat krijgen: het zijn dit soort kiekjes die het goed doen. Het lijkt misschien dieronvriendelijk, keihard voorwerpen gooien en dan maar hopen dat ze er goed op zullen reageren, maar de ontwikkelaar verzekerde ons dat door Sea life Safari de kinderen er niet agressiever op worden.