Waar iedereen dacht dat Tony Montana na de woorden “Say hello to my little friend” in de hel verder zou gaan snuiven, blijkt de geldverslindende scheldmachine toch nog te leven. Althans, in de videogame die Vivendi momenteel over de drugsbaron ontwikkelt. Het spel gaat verder waar de film ophield, wat betekent dat je als Tony Montana je zojuist in diggelen gevallen drugsimperium weer vanaf de grond af aan op mag gaan bouwen. Op de E3 werd het spel tentoon gesteld en Gamer.nl was ter plekke.

Scarface start bij één van de laatste scènes uit de film. Tony is alles kwijt en begint op een nulpunt aan de herovering van zijn voorheen felbegeerde drugsimperium. Dit houdt in dat hij zelf weer drugs zal moeten verkopen en al zijn louche praktijken weer uit de kast mag halen om terug aan de top te komen. We beginnen de game met een beeld van Tony in speedboot in de Cariben, natuurlijk inclusief mega fout Hawaï-shirt. Het is opvallend hoeveel de digitale Tony op het door Al Pacino neergezette karakter uit de film lijkt. De rustige, en ultiem coole acteur heeft zowel zijn lichaam als stem aan de film verleend, wat voor een authentieke ervaring zorgt.

De gameplay van Scarface is het best te vergelijken met die uit de laatste Grand Theft Auto games. Je hebt vrij veel vrijheid in je manier van handelen en je kunt in zekere zin zelf bepalen hoe je de drugswereld gaat veroveren. Wat de game onderscheidt van de zojuist genoemde game, is de hoofdpersoon. Alle karaktertrekjes van Tony Montana zijn in het spel verwerkt, waarbij zijn eeuwige scheldtirades uiteraard niet ontbreken.

Het driftige karakter van Tony heeft ook een speciaal element in de gameplay gevormd: de Rage-meter. De Rage-meter vult zich door vijanden neer te schieten, waarbij goed geplaatste schoten (lees: het hoofd van de romp knallen of het raken van de edele delen) meer punten opleveren. Is de meter eenmaal vol, dan verandert de wereld in een bullet-time-achtig tafereel, waarin Tony onschendbaar is hij ongestoord de grootste schade aan kan richten. Een beetje van Max Payne, en een beetje van jezelf zullen we maar zeggen.

Scarface zag er op de E3 al vrij goed uit en wordt ook een omvangrijke game. Er zullen maar liefst honderd verschillende liedjes uit de jaren '80 in de game verwerkt zijn en het spel kent in totaal 140 missies. Genoeg om je even zoet te houden. Het is toch vooral de aanwezigheid van Al Pacino's Tony Montana die de game vooralsnog boven de massa uit laat steken, want ook wij kunnen niet ontkennen dat Vivendi misschien wel iets te opvallend naar het grote broertje GTA gekeken heeft.